Pro sobotního soupeře Viktorky je to zápas podzimu. V Prostějově bude k mání dokonce i uzenina a pivo zdarma

14. 10. 2019 | Martin Svoboda

Po reprezentační pauze pokračuje FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA už 12. kolem, ve kterém se Viktoria Žižkov vydá potřetí za sebou na cestu na Moravu, a to konkrétně do Prostějova. Domácí toto klání označili na klubovém webu jako zápas podzimu, na kterém jim po vleklých bodových ztrátách v minulých kolech velmi záleží. Viktoriány čeká proto na Hané tvrdá fotbalová dřina se vším, co k ní patří včetně publika, odhodlaného hnát domácí za vítězstvím. Pokud ale Pražané uspějí, hodně to napoví o jejích síle pro zbylé kvarteto podzimních zápasů.

Viktorka bude mít v sobotu co do činění s remízovým králem. Hanáci jich od začátku soutěže dokázali nasbírat už pět. 

Prostějov neumí udržet výhru až do konce. Většinu remíz vydoloval jeho soupeř

Co naplat, že ve většině se jednalo o zápasy, ve kterých měli převahu a vedli, ve Vítkovicích i o dvě branky, ale nakonec se museli spokojit s jedním bodem. Prostějovští jakoby neuměli v koncovce dotáhnout zápas ve svůj prospěch. V tom posledním domácím Chrudim vyrovnávala dokonce z penalty až ve třetí minutě nastavení! Díky těmto poztráceným bodům a velmi těžkému losu v dalších třech kolech (Hradec venku, Jihlava doma a Brno venku) je sobotní utkání pro 1. SK Prostějov klíčové. 

Klesající návštěvnost má ukončit akce s občerstvením zdarma

Vedení klubu chce také vyburcovat místní fanoušky nevídanou akcí s občerstvením v podobě uzeniny a piva nebo limonády pro každého platícího diváka zdarma. Návštěvnost se totiž na stadionu Za Místním nádražím vždy po každém zápase o stovku ztenčí. V úvodu nového ročníku chodilo na zápasy přes 900 lidí, proti Chrudimi to už byla polovina - přesně 474. 

Legendární Žižkovák Hunal na opačné straně barikády

Tým Prostějova pod vedením bývalého vynikajícího ligového stopera a reprezentanta Oldřicha Machaly bude jistě sázet na standardní situace. Jeho urostlí hráči mají proti žižkovským mírnou výškovou převahu. Rozhodovat budou proto i osobní souboje a vůle podstoupit je nadoraz. V trenérské čtveřici Hanáků můžeme nalézt překvapivě i žižkovskou stopu. V létě se na postu asistenta objevil Tomáš Hunal, který se v letech 1996 až 2002 stal se 143 starty za Viktorii Žižkov její legendou. Pod vedením Zdeňka Ščasného před 17 lety sahal s ostatními viktoriány v nešťastném zápase na Strahově se Slavií Praha po druhém titulu Viktorky v historii. „Na období ve Viktorce vzpomínám v dobrém, i když jsme to nakonec k titulu nedotáhli. To už je ale minulost, teď jsem na straně jejího soupeře a čeká nás klíčový zápas podzimu," říká dnes 46letý bývalý ligový obránce, a ještě k zápasu dodává: „Musíme hrát na tři body, remízu už žádnou nechceme, ta nic neřeší."

Viktorce repre pauza pomohla. Porazila ligistu a doléčila, co se doléčit dalo

Viktoriáni si během reprezentační přestávky zajeli pro skvělý výsledek k ligovému týmu do Českých Budějovic (3:1) a posilněni poslední výhrou ve F:NL nad Vyšehradem (1:0) půjdou do zápasu s tradičním odhodláním urvat vítězství na venkovní půdě (zatím jediná venkovní výhra v 5. kole v Chrudimi 3:0), a tím se přiblížit pomyslnému „pódiu" druholigové tabulky. Trenér Žižkova Zdeněk Hašek si soutěžní „odstávku" pochvaloval ale i z jiného důvodu. "V reprezentační pauze jsme si ověřili, že když chceme hrát a nebojíme se, jde hrát s každým. Celý ten týden byl do pozitivna, doléčili jsme šrámy včetně virového onemocnění, to už je všechno za námi," neskrýval dobrou náladu čerstvě 51letý kouč. 

Oslavenec Hašek by rád k narozeninám ještě výhru

K úterní oslavě jeho narozenin by jako nejhezčí dárek od hráčů bral dodatečně vítězství v Prostějově. „Nemůžeme jinak, než si jet pro vítězství. Rozhodně tam nejedeme hrát na 0:0. Čeká nás ale složitý úkol, a to hlavně s ohlídáním standardek. Hodně bude záležet, jací budeme na míči a v osobních soubojích. O našem úspěchu rozhodne osobní statečnost," proklamuje žižkovský stratég.

Delegace:

Termín zápasu: sobota 19. 10. v 14.30 hodin, hlavní rozhodčí: Pavel Orel, asistenti:  Martin Leška a Lukáš Matoušek , delegáti: Milan Ondo a Petr Hojsík.

1. SK Prostějov





H2H
SEZONA 2019/2020

FK Viktoria Žižkov

11. (11) Pořadí v tabulce (body) 7. (17)
11:16 Skóre 19:15
2 - 5 - 4 Celková bilance 5 - 2 - 4
2 - 3 - 1 Bilance doma / venku 1 - 1 - 3
 P   R   P   V   R  Bilance zápasů      V   R   P   P   R 
3 - Milan Lutonský
   Nejlepší střelec 3 - Augusto Batioja
3 - David Březina
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
26. 4. 2024

Viktorka se v rámci 25. kola F:NL představí v neděli před televizními kamerami na Letné

24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek