Goodbye, Mr. Pudil ... Zápas proti Táborsku uzavře jednu velkou kapitolu.

27. 5. 2021 | Wear

Závěrečný zápas druhé ligy ročníku 2020/2021 bude atraktivní v mnoha směrech. Fanoušci uvidí boj Viktorky o potvrzení čtvrého místa, které by znamenalo vyrovnání nejlepšího umístění za posledních osm let, nebo atak kanonýra Diviše na vylepšení aktuálně třetí pozice mezi střelci celé F:NL. Ale také jednu velkou derniéru. V pětatřiceti letech se s aktivní profi kariérou rozloučí nejzkušenější z Viktoriánů, Daniel Pudil.

A fotbalový osud mu pro ni vybral podium, které by rozhodně nečekal. Koho by napadlo, že k poslednímu soutěžnímu zápasu vyběhne na stejném stadionku, kde před třiceti lety, coby malý capart, začínal kopat do míče. Dan přišel do Viktorky s jasnými úkoly. Přinést do našich obranných řad zkušenost, pomoci týmu do horních pater a stát se mentorem mladších parťáků. A po roce může s čistým svědomím ohlásit - splněno! Na place odvedl trenérům práci, kterou od něho očekávali a čtvrté místo, s ohledem na všechny vnější vlivy, které tuto žižkovskou sezonu provázejí, nelze hodnotit jinak, než jako nadstandardní. A ze zkušeností, které po jeho boku nabrali Žežulka a spol., bude, doufejme, Viktorka těžit v budoucnu ještě dlouho. Dan Pudil odchází z fotbalových trávníků. Přednost už dostane rodina. Ale stopa, kterou v historii nejkrásnější hry na světě zanechal, je pořádně hluboká. O jeho kvalitách se mohli mnohem více přesvědčit fanoušci v zahraničí, kde odehrál třikrát více zápasů, než doma. Tři tituly, reprezentace, účast na Euru, úspěšná zahraniční angažmá. Loučí se PAN hráč. A nám je ctí, že ten (pravděpodobně) poslední zápas odehraje v našem dresu. V dresu Viktorky Žižkov. Výsledek utkání je, samozřejmě, důležitý a hráči k souboji s Táborskem nastoupí, jako vždy, s jednoznačným cílem vybojovat tři body. Ale ať už to na trávníku dopadne jakkoli, v neděli bude znít na Proseku zasloužený potlesk. Pro Půďu.

Zápas proti FC MAS Táborsko má výkop v 15:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tomáš Batík s asistenty Janem Patákem a Lukášem Lakomým. Delegátem FA je Luděk Lhoták, technickým delegátem Stanislav Kaláb. Reportáž Rádia Žižkov si můžete naladit ZDE.

Do hlediště mají zajištěn vstup registrovaní držitelé permanentek s potvrzením účasti od klubu.

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže