Vítězná série v Příbrami končí, Viktorka poprvé letos neboduje

31. 3. 2018 | Martin Svoboda

Ve velmi dobré jarní formě hrající Viktoria Žižkov si brousila zuby na další bodový úlovek v příbramské Energon aréně. Plány ale trenérovi Pilnému a jeho týmu nevyšly. V pohledném zápase se šesti góly si poprvé v jarní části druhé ligy nepřipisují ani bod.

20. kolo, Fortuna národní liga, so 31. 3. 2018, 15:00
logo

FK Příbram

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

4:2 (1:1)
logo

Branky: 26. Květ, 64. Grajciar, 70. Matoušek, 88. Slepička – 24. Štípek, 87. Musa. Rozhodčí: Proske - Melichar, Vít. ŽK: Pavlata, Kuchta (oba ZIZ). Diváků: 1187

FK Příbram:
Boháč – Skácel, Kodr, Tregler, Průcha – Grajciar (C), Květ – Matoušek (89. Antwi), Hlúpik (79. Soldát), Fantiš – Ayong (60. Slepička)
FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Pardubský, Košťál, Mareš, Dressler – Štípek, Podrazký (55. Čermák), Pavlata (82. Frimmel), Batioja, Urbanec – Kuchta (73. Musa).

Reportáž

Když byli Pražané pod největším tlakem a svými chybami nabízeli soupeři jednu možnost na skórování za druhou, zničehonic, přesně v duchu Pospíchalova výroku "fotbal nemá logiku", udeřili. Ve 24. minutě vstřelil nečekanou branku David Štípek, kdy perfektně zužitkoval Kuchtovu prodlouženou hlavičku - 0:1.

Vyrovnání přišlo pro Viktorii bohužel prakticky vzápětí. Dobře postavený Roman Květ o dvě minuty později doklepl míč do prázdné brány - 1:1.

Poločasová remíza nevypadala pro hosty špatně, ale ve vzduchu visela další hrozba od ambiciozního celku, který bere návrat do nejvyšší soutěže skoro jako hotovou věc.

A to se začalo ve druhé půli čím dál více potvrzovat. Příbram zařadila o rychlostní stupeň navíc a Viktorka ztrácela. Nejagilnějším fotbalistou v příbramském dresu byl slovenský záložník Peter Grajciar, jenž si za svou snahu dal odměnu v podobě vstřelení druhé branky. Jeho střela z pokutového území propadla k zadní tyči 2:1.

Hráči Viktorky nebyli schopni na zvýšenou aktivitu svého soka odpovědět. Hra byla čím dál častěji na jejich polovině. Další rána do vazu jejich plánům na lepší výsledek přišla za čtyři minuty. Po úniku po pravé straně dostal míč za Hrubešova záda Jan Matoušek - 3:1.

Domácí se více zaměřili na bránění, Viktorka získala prostor pro kombinaci a zápas ještě na chvíli zdramatizovala. Do sóla před Boháčovou brankou se dostal Petar Musa a pod domácím gólmanem snížil na 3:2.

Žižkov všechno vsadil na jednu kartu, z brankáře Hrubeše se stal de facto další stoper (tento styl včetně obranného hlavičkování předvedl za odpoledne několikrát), avšak přesně tohle se mu nakonec vymstilo. To mu na středu hřiště udělal kličku Miroslav Slepička, jenž po vzoru hokejových power play nasměroval střelu po zemi do prázdné branky - 4:2.

Ohlasy

Josef Csaplár (trenér 1. FK Příbram): Myslím si, i podle statistických ukazatelů, že jsme vyhráli zaslouženě. Naší pomyslnou Achillovou patou je ale pořád zakončování. Skóre mohlo být na naší straně mnohem větší. Jinak jsme ale věděli, jak na tom letos Viktorka je, proto jsme se před zápasem mnohem více věnovali rozboru, věděli jsme o ní prakticky všechno. Znám trenéra Pilného z liberecké štace, takže jsem si byl jist, že se nemáme čím překvapit. 

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně