Viktorka s licencí a v nových rukách

16. 6. 2021 | Wear

FK VIKTORIA ŽIŽKOV obdržel profesionální licenci a v soutěžní sezoně 2021/2022 bude působit ve F:NL. Klub dnes také oznámil již dříve avizované změny ve vlastnické struktuře.

„Jsem rád, že Viktorka má konečně licenci. Klub je stabilizovaný, bez dluhů a já ho mohu s klidným srdcem předat vedení v čele s Milanem Richterem. Pevně věřím, že je ve správných rukách a dle mých informací je již dnes dostatečně finančně zajištěn na další ročník. Přestože odcházím, „Žižkovákem“ budu celý svůj život a Viktorce budu i nadále držet palce,“ uvádí dnes již bývalý majitel Martin Louda. Jediným vlastníkem akcií Viktorky je společnost Žižkov fotbal, s.r.o., kterou Louda odprodal předsedovi představenstva klubu Milanovi Richterovi a členovi představenstva Jiřímu Rývovi. Ti následně podnikli kroky potřebné k záchraně Viktorky ve druhé lize, tj. finančnímu zajištění sezóny a dotažení dohody s MČ Praha 3 o pronájmu stadionu na Žižkově. „Máme dohodu, se stávajícími sponzory v čele s p. Jiřím Smržem (ASTON - služby v ekologii, s.r.o.), p. Rudolfem Mazánkem (RMF invest) a p. Karlem Truhlářem (Truhlář a spol., s.r.o.) na finančním pokrytí sezóny. Rád bych jim tímto poděkoval. Vyčkávali pouze na dotažení smlouvy o pronájmu stadionu, logicky chtějí investovat peníze do klubu, který má dlouhodobou jistotu jak licence, tak alespoň nájmu. Věřím, že jim to Viktorka svými výkony na hřišti vrátí. V těchto dnech také vedeme jednání i s potencionálním generálním partnerem," říká předseda představenstva Milan Richter.

Dohodu s radnicí a setrvání Viktorky na Žižkově kvituje i nový předseda FAČR Petr Fousek: „Vidět Viktorku na podzim ve druhé lize a navíc na jejím domovském stadionu na Seifertově ulici je dobrá zpráva jak pro fanoušky, tak pro celý český fotbal. Klub i Prahu 3 čeká ještě hodně práce, ale pevně věřím, že všichni zainteresovaní pro to udělají maximu.“

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně