Viktorku čeká první test v Mladé Boleslavi. K týmu se už připojili i dva Argentinci

9. 1. 2019 | Martin Svoboda / foto: FKMB

Dnes v 15 hodin čeká na umělce v mladoboleslavském fotbalovém areálu nově budovaný tým trenéra Miloše Sazimy první přátelský zápas zimní přípravy. Do města automobilů pojedou Viktoriáni posíleni o další dvě nové akvizice. K týmu se včera po třináctihodinovém letu z argentinského Rosaria připojilo talentované atraktivní duo jihoamerických hráčů.

Záložník Paulo Ippolito a obránce Maximiliano Ezequiel Cabaña se včera po náročném cestování objevili na Žižkově, kde by rádi posunuli dál svojí kariéru na fotbalové mapě Evropy. V předchozím působišti ve třetiligovém švédském Kristianstadu odehráli oba v minulém roce slušnou porci zápasů i s několika gólovými úspěchy. 

Trenér Sazima si mladé hráče ve věku 24 a 19 let vybral zatím na zkoušku do přípravného období. „Nevíme přesně, jakou kvalitu má švédská třetí liga, ale rozhodující bude, jak se předvedou tady. Předpoklady pro to mají, zatím se aklimatuzují, ale k dnešnímu zápasu nastoupí. Věřím, že jsou ze Skandinávie zvyklí na zimu, takže jim naše podmínky nebudou vadit," doplňuje kouč.

Viktorka odehraje zápas, jehož výkop je na umělé trávě nedaleko hlavního stadionu (na snímku zcela vpravo), se dvěma odlišnými sestavami, které se o poločase vytřídají. Jediný muž, jenž absolvuje v žižkovském dresu celých 90 minut, bude brankář Pavel Soukup.

Mladoboleslavský klub, který má pro jarní sezonu narozdíl od Pražanů zcela jiné ambice, bude pro Sazimův nově budovaný kádr na úvod zímní přípravy hodně těžký soupeř. „Byť jsou hráči pod velkým zatížením, zadarmo jim nic nedáme. Boleslav je sice jinde než my, má početnější tým i jiné plány. Ale právě proto nám na výsledku záleží. Nemusím připomínat, že každý úspěch pozvedne v týmu náladu," odmítá jakékoliv alibi žižkovský trenér.

logo logo
22. kolo, F:NL, ne 14. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Hanácká Slavia Kroměříž

3:2
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:00
5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství

4. 4. 2024

V pátek se představíme na hřišti na jaře neporažené Vlašimi

31. 3. 2024

Štědrá Viktorka darovala hodovníkům z Hané dva body

27. 3. 2024

Na Boží hod Velikonoční přijedou na Žižkov mladíci z Olomouce