Proti Admiře půjde hlavně o ofenzívu. Nechceme být obětními beránky, zní z tábora soupeře

13. 2. 2019 | Martin Svoboda

Kobyliský klub, který se vyhřívá s luxusním sedmibodovým náskokem na čele divize A, je dalším soupeřem Viktorie Žižkov v dlouhé řadě zimních přípravných utkání. Téhle zápasové tour se pomalu ale jistě blíží finále, a sobotní zápas na hřišti Tempa Praha je posledním před ostře sledovanou generálkou s Českými Budějovicemi.

Na poslední volný termín zimní přípravy si k přátelském zápasu trenéři žižkovského týmu vybrali papírově nejslabšího soupeře ze všech deseti protivníků. Oddechne si tentokrát jeho obrana, která byla testovaná během zimy těžkými ligovými i druholigovými kalibry? „Admiru jsme si na toto období sjednali záměrně. Chtěli jsme po četných testech naší defenzívy prověřit také, jak nám to jde dopředu," vysvětluje strategii kouč Miloš Sazima a dodává: „V sobotním zápase si také chceme vyzkoušet hráče, kteří buď nedostávali zatím moc příležitostí, anebo byli zranění nebo nemocní. Takový Tusjak je tady 14 dní a ještě pořádně nehrál."

Trenér divizního celku František Peřina má sezonu se svými svěřenci rozehranou pár exeláns. Fanoušci při suverénním postavení Admiry nic jiného než postup nečekají. Klub patřící v Praze k těm nejstarším, by se do ČFL vracel po čtyřech letech. A jak se tým, který na rozdíl od profesionálů chodí v zimě trénovat jen čtyřikrát týdně odpoledne, na zápas s Viktorkou těší? „Žižkov je pro nás kvalitní soupeř, je jasné, že rozdíl dvou soutěží musí být znát. My ale nechceme hrát roli nějakého obětního beránka," sebevědomě prohlašuje Peřina. 

Hráči Admiry mají už v této sezoně konfrontaci s profesionály za sebou. Ve třetím kole MOL Cupu je svedl los do poměřeni s FK Teplice. Půl hodiny drželi čisté konto, aby nakonec ligistovi podlehli 0:6. „I díky téhle zkušenosti zhruba víme, co nás v sobotu čeká. Nechceme hrát ustrašeně, ale naopak být Viktorce dobrým sparring partnerem," sympaticky vystupuje kobyliský trenér. 

Klub angažoval na výpomoc mezi tyčemi gólmanskou star Jaromíra Blažka. Jako trenér brankářů se bývalý reprezentant stará o povznesení gólmanského řemesla v Admiře. 

Sobotní zápas na umělé trávě Tempa Praha začíná ve 14 hodin. 

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství