Mladý tým rezervy má nového trenéra a nechce už zažít loňský podzim.

15. 8. 2019 | Martin Svoboda / foto: Pavel Werner

Podobně jako A tým, i když ne tak dramaticky, zachraňovala rezerva Viktorie Žižkov svojí účast v Pražská teplárenská přeboru. Pro nadcházející sezonu by už rozhodně takové starosti mít nechtěla.

Mladý tým teprve před dvěma týdny převzal zkušený kouč Luděk Hottek, známý především působením v pražské Slavii, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi až po červenobílé béčko, kde zastával post asistenta. Šedesátiletý kouč chce nejprve poznat důkladně celý kádr, a podle schopností a výsledků určit ambice pro tuto sezonu. Role asistenta se ujal ještě stále fotbalově aktivní Viktor Pařízek, který v minulém ročníku stihl odehrát za rezervu řadu utkání. 

Soupiska B týmu Viktorie je vesměs doplněna hráči z žižkovského dorostu, kterým budou na zápasy vypomáhat spoluhráči z áčka. Stálou posilou rezervy se stal i Karel Hejný, který v loňské sezoně nastupoval za první tým.

Byl to právě on, který na sebe po zásluze strhl pozornost v úvodním soutěžním zápase na AFK Podolí. Na vítězství Viktorky 5:3 se podílel čtyřmi brankami a tři z nich dokázal vsítil za neuvěřitelných šest minut! Tak rychlý hattrick nepamatuje v dospělém fotbalu nikdo.

V neděli odehraje rezerva první domácí zapas na hřišti ve Štěrboholích, a to proti silné Přední Kopanině. Zajímavý zápas čeká na diváky také proto, že na soupisce soupeře je k vidění mimořádně zajímavé jméno. Je jím Daniel Kolář, několikanásobný reprezentat, držitel čtyř titulů mistra ligy s Viktorií Plzeň. 

Čili, pokud máte v neděli dopoledne v 10.15 čas, přijeďte povzbudit žižkovské mladíky do Štěrbohol!

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže