Viktorka jede v sobotu na místo, kde zachránila druhou ligu. Zopakuje v Chrudimi květnový úspěch?

16. 8. 2019 | Martin Svoboda / foto MFK Chrudim

Necelé tři měsíce zpátky zde Viktorka emotivně oslavila setrvání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, když do poslední minuty trnula při nájezdech chrudimských útočníků, aby nakonec oslavám umožnila průtrž. To už je ale minulost. A z té se žít nedá. Fotbalová kola se točí zkrátka pořád dál, na vzpomínky už není čas, přichází další ostré měření sil z Východočechy.

MFK Chrudim se s Viktorkou zatím utkal jen čtyřikrát v rámci dvou sezon (ČFL a F:NL). Bilance je nakloněna pro Pražany, a to v poměru 2 - 1 - 1, při jejich aktivním skóre 7:5. Potud strohá statistická informace. 

Aktuálně jsou na tom ale oba soupeři při pohledu na tabulku poměrně dobře. Chrudimi se zatím podařilo vytěžit z podzimní části 7 bodů a je špičce F:NL ze 4. mista na dohled. 

Pro zajímavost - MFK Chrudim nebyl nikdy v tabulce tak vysoko, v minulé sezoně dokonce ani jednou nepřekročil desátou pozici. Východočeši mají ale za sebou už jednu kaňku v podobě domácí prohry s Líšní. Byť je brněnský nováček momentálně v totální výsledkové euforii (2. místo a dosud nepokořen), svěřenci trenéra Veselého měli tento zápas v plánu určitě vyhrát. Nota bene, když ho měli ještě v poločase pod kontrolou (1:0). Pak ale přišly dva slepené líšeňské góly a nadšený nováček si odvezl do Brna tři body. 

Žižkov se zase muže těšit ze dvou domácích výher (Sokolov a Vítkovice), což pro něj znamená díky šesti bodům aktuálně 8. místo. I toto umístění je pro Viktorku po dlouhé době svátkem, o takové příčce si její fanoušci mohli přesně celý jeden rok nechat jen zdát. 

Aby se svěřenci trenéra Zdeňka Haška začali pohybovat i v první polovině tabulky směrem vzhůru, musejí začít vozit body i z venkovních hřišť. A to je největší slabina viktoriánů. Posuďte sami: Viktorka venku nebodovala 15 krát z posledních 16 pokusů. To jediné vítězství mělo ovšem hodnotu zlata. V květnu v Chrudimi Viktorka převrátila všechny matematické výpočty fotbalových odborníků s názorem na potřebných 30 bodů na záchranu zcela naruby. V minulé sezoně Viktorce stačilo jen 27.

Zápas 5. kola F:NL mezi MFK Chrudim a Viktorií Žižkov rozhodně nudit nebude. Půjde v něm o to, jestli se domácí přiřadí v tabulce F:NL mezi elitu, anebo zda se Žižkovu podaří otočit pomyslným kolem fotbalových dějin a přiveze zase jednou body z venku. Při vědomí relativního poklidu v obou týmech vzhledem k umístění se může na východě Čech dočkat divák přitažlivého a na koukání atraktivního zápasu.

Delegace:

Termín zápasu: sobota 17. 8. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Karel Hanousek, asistenti: Matěj Vlček a Miloš Vitner, delegáti: Miroslav Brtíček a Slavomír Kozel.

MFK Chrudim





H2H
SEZONA 2019/2020

FK Viktoria Žižkov

4. (7) Pořadí v tabulce (body) 8. (6)
6:6 Skóre 5:5
2 - 1 - 1 Celková bilance 2 - 0 - 2
1 - 0 - 1 Bilance doma / venku 0 - 0 - 2
 V   R   P   V  Bilance zápasů      V   P   V   P 
2 - Tomáš Froňek Nejlepší střelec 3 - David Březina
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže