Vyhraje Viktorka doma i počtvrté? V neděli jí čeká souboj s Votroky o třetí místo

12. 9. 2019 | Martin Svoboda foto: Ema Bartalská

Na Viktorku se v neděli chystá tým ze silného exligového tria, které skončilo v minulé sezoně za přímo postupujícími Českými Budějovicemi. A s dovětkem, že na jediný Hradec Králové v konečném součtu nezbyla ani účast v baráži. O to víc teď touží Votroci po návratu mezi elitu. Čekání na prvoligovou příslušnost jim trvá už pět let.

Po reprezentační přestávce opět ožijí zápasy FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a Viktorka přivítá nevyzpytatelný FC Hradec Králové. Sezonu začali Východočeši třemi zápasy bez tříbodového zisku, nakoplo je až rekordní vítězství 8:0 proti Varnsdorfu. A poté dohnali ztrátu a nyní jsou již tam, kde si asi představují být - báráži na dohled.

Reprezentační pauzu vyplnili pohárovým zápasem s Admirou Praha, v němž Votroci otáčeli v Kobylisích poločasový nezdar (0:1) na konečných 2:1. „První týden jsme měli tréninkový cyklus přizpůsobený pohárovému utkání, v němž jsme měli šanci dát prostor hráčům, kteří tolik nehráli, klukům z béčka a dorostencům. Na začátku tohoto týdne jsme trochu víc potrénovali,“ přibližuje program reprezentační pauze trenér Hradce Zdenko Frťala

Viktorka je také ve třetím kole Mol Cupu, ale svůj zápas ve Velvarech odehrála ještě před přestávkou. V minulém kole F:NL sahala u nováčka v Líšni po vítězství, ale přišla o něj dvě minuty před koncem. Konečný stav 3:3 jí nakonec zaručuje aktuální třetí místo druholigové tabulky. Tým z pod vysílače si pomalu, ale jistě, sjednává respekt, což je patrné i z předzápasového rozhovoru s trenérem jejího nedělního soupeře: „Jsou týmoví. Mají dobře propracovanou rotaci hráčů, dispečery jsou Súkenník s Gilem, mají dobrou podporu útoku od krajních obránců a nahoře je rychlonohý Diviš. Typologicky je ten tým výborně poskládaný,“ míní Frťala.

Domácí trenér Zdeněk Hašek je se svými svěřenci doma zatím stoprocentní. Na kvality soupeře podobně jako jeho protějšek také poukazuje: „V dané situaci, kdy jsme dobře sezonu odstartovali si jiný cíl, než výhru, nemůžeme dávat. Cesta k němu bude ale velice těžká, čeká nás obrovský boj s běhavým a pracovitým soupeřem, který nic nevypustí. Ne nadarmo se jim říká Votroci," upozorňuje Hašek.

Delegace:

Termín zápasu: neděle 15. 9. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Alex Denev, asistenti: Ivo Nádvorník a Petr Klupák, delegáti: Stanislav Kaláb a Martin Wilczek.

FK Viktoria Žižkov



H2H
SEZONA 2019/2020
FC Hradec Králové
3. (13)Pořadí v tabulce (body) 5. (12)
14:8Skóre18:8
4 - 1 - 2Celková bilance3 - 3 - 1
3 - 0 - 0Bilance doma / venku0 - 3 - 0
R V V V P Bilance zápasů V V R V R
3 - Augusto Batioja
3 - David Březina
Nejlepší střelec6 - Adam Vlkanova
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!

17. 4. 2024

Z jižních Čech bez bodů, Táborsko vrátilo Viktorce vysokou prohru z podzimu