Ofenzívní přetlačovanou Viktorka v Prostějově nezvládla. Padla díky gólu v 84. minutě

19. 10. 2019 | Martin Svoboda

Jestli se v minulém zápase kritizovala hra Viktorky i přes to, že nakonec vyhrála, v Prostějově to bylo naopak. Oba celky nabídly líbivý útočný fotbal. Tři body nakonec bohužel pro Pražany zůstaly na Hané. Ti k tomu přispěli i zahozenou penaltou v poslední minutě prvního dějství.

12. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, so 19. 10. 2019, 14:30
logo

1.SK Prostějov

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:1 (1:0)
logo

Branky: 25. Koudelka, 84. Kroupa – 61. Gil. Rozhodčí: Orel – Leška, Matoušek. ŽK: Janíček, Slaměna, Koudelka  – Březina, Martan, Gil, Švenger. Diváci: 656

1.SK Prostějov:
Bréda – Koudelka, Polák, Pašek (67. Kroupa), Slaměna – Janíček (76. Pernackyj), Biolek, Lutonský, Schuster – Sus, Píchal (67. Rolinc).
FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Švenger - Urbanec, Maksić, Březina, Tusjak - Bazal, Batioja, Gil (80. Halgoš), Súkenník, Martan (87. Petrlák) - Diviš.

Reportáž

Hodně rušný byl už první poločas, i když především od dvacáté minuty. Zhruba v polovině úvodního dějství totiž Sus hezkou nabídkou oslovil Jana Koudelku, který si navedl míč do vápna a krásnou ranou otevřel skóre zápasu - 1:0.

Domácí mohli dýchat ještě lépe, jenomže Pašek po výborné práci od Koudelky v tutové příležitosti selhal. Skóre se tak těsně před odchodem do kabin mohlo měnit na druhé straně. Sudí Orel si všiml faulu domácích v šestnáctce, nicméně Urbanec nechal pouze vyniknout gólmana Brédu. 

Ještě více vzruchu však přinesl druhý poločas. Hosté byli nuceni otevřít hru, a tak se rodily šance na obou koncích hřiště. Tu první měl Prostějov, nicméně po rohu Slaměny a následném zakončení ve vápně zachránilo Pražany břevno.

Hosté naopak měli po stejné standardní situaci více štěstí. Krátce po hodině hry se totiž odraženého míče za vápnem ujal Luis Gil a přesnou ranou nedal Brédovi šanci - 1:1. Vrátit vedení mohl domácím hned o několik desítek vteřin později Biolek, ale zblízka poslal míč jen do Švengera. Na druhé straně se zase po obrovské příležitosti Gila třásla horní tyč.

V závěru utkání hrály oba celky na výhru. Další obrovské šance pozměnit skóre ve prospěch domácích měli v rychlém sledu Koudelka a Kroupa, ale gólman Švenger odolával. Pak se zase dostali ke slovu hosté. Dvě velké možnosti promarnil Diviš a neujala se ani dorážka Gila. Když se začalo schylovat k dělbě bodů, vyskočil si Karel Kroupa, syn fotbalisty roku 1977 a ikony Zbrojovky Brno, na rohový kop a přesnou ranou rozhodl zápas - 2:1. 

Prostějov tak zaznamenal třetí letošní domácí výhru a v tabulce se přiblížil osmému Žižkovu na tři body.

Zdroj: fnliga

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!