Na Proseku se dnes zpívalo Okolo Hradce. Viktorka přepustila Votrokům vedení v tabulce.

19. 9. 2020 | Wear

Na osm stovek natěšených fanoušků, kteří vyprodali veškerou povolenou kapacitu stadionku na Proseku, muselo po závěrečném hvizdu sudího Hocka souhlasit s trenérem Haškem - soupeř zvítězil zaslouženě, Viktorce se zápas nevyvedl. Hradec tak vystřídal Viktoriány na prvním místě tabulky, Žižkovu patří druhá příčka.

4. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, so 19. 9. 2020, 16:30
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Hradec Králové

0:2 (0:0)
logo

Góly : 60. Záviška, 63. Prekop

ŽK : bez karet

Rozhodčí : Hocek - Mojžíš, Bureš

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:

Švenger - Urbanec, Březina, Pudil, Muleme (66. Tusjak) - Skopec (64. Nabiyev), Súkenník (84. Petrlák), Richter (84. Žežulka)- Diviš, Pázler (64. Auer), Sixta

FC Hradec Králové:

Vízek - Mejdr, Donát, Král, Urma - Soukeník (90. Samko), Rada - Záviška (79. Šípek), Dvořák , Novotný (88. Leibl) - Prekop (79. Procházka)

Reportáž

   Hned první vteřiny ukázaly, že Hradec nepřijel na Prosek pouze bránit. Ještě než se fanoušci stačili usadit na svých místech, zjevil se ve vápně Urma a Švenger zahřál své rukavice dřív, než asi sám čekal. To Vízkovi dopřáli Viktoriáni přeci jen více času na rozkoukání a zatímco Sixtův pokus z osmé minuty jej ještě nechal chladným, při ráně Mulemeho už musel hradecký gólman na zem. Žádná velká podívaná to pro diváky v této fázi nebyla a nezměnil to, naštěstí, ani dalekonosný pokus kapitána Rady. Do největší šance domácích v prvním dějství vyslal po půl hodině Skopec Pázlera, ale zakončení exhradeckého útočníka zastavil zvednutý praporek asistenta. Závěr poločasu pak patřil Voktrokům, kteří nejprve v 38. minutě podnikli rychlý výpad po levé straně, po kterém zkazil Dvořákovi ve vyložené šanci radost skvělým zákrokem Švenger a tři minuty před přestávkou bylo naší obraně horko znovu. Nejprve před brankou sklepával nebezpečně míč šajtlí Záviška a následně jej Rada napálil jen do pravé tyče Švengerovy svatyně. Největší potlesk si tak v prvním poločasu vysloužili ultras Viktorky, kteří oplatili hradeckým fans jejich květnovou pohostinnost a zásobili kotel Votroků pořádnou porcí chmelového nektaru. Následně se v kabinách občerstvily i oba týmy a po pauze to přeci jen začalo vypadat, že Viktoriáni hodlají zápas dostat z červených čísel. Hned v první minutě to zkoušel hlavou Sixta a když chvíli na to nabil Urbanec ve vápně Divišovi, akcie Viktorky začaly pomalu stoupat. Bohužel, 60. minuta přinesla nečekaný krach na burze. Centr z levé strany si našel u zadní tyče Záviška a ač Švenger dělal co mohl, míč do bezpečí nedostal. Boxerské KO dokonali Votroci po třech minutách, kdy dostal ve vápně až příliš prostoru Prekop a hlavou poslal naděje Viktoriánů do oblasti science fiction. Snahu nelze borcům v bíločerveném upřít, ovšem dnešní zápas patřil k těm, ve kterých by jsme nedali gól, ani kdyby se hrálo do hluboké noci. Nic na tom nezměnily ani dalekonosné pokusy Březiny a Richtera, ani výlet kapitána Švengera do vápna soupeře při posledním rohu. Viktorka se tak po sedmi výhrách v řadě musela před svým soupeřem sklonit a navíc přepustila Východočechům vedení v tabulce. Spravit chuť a získat zpět pošramocené sebevědomí si budou moci svěřenci trenérů Haška a Sochora za týden na hřišti nováčka v Blansku.

Ohlasy

Zdeněk Hašek : Hradec vyhrál zaslouženě, dnes byl lepším týmem. My jsme, hlavně v první půli, nezachytávali odražené balony, nedařila se nám kombinace a ani jsme se do ní netlačili. Chyběl nám pohyb bez míče. Dnes to nebyl ten Žižkov, který chceme vidět.

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně