Viktorka padla v Ústí. Body domácím předložila na zlatém podnose.

7. 11. 2020 | Wear

Nedáš - dostaneš. Tohle staré pravidlo jsme si dnes, bohužel, vyzkoušeli na vlastní kůži. A hned dablovaně. Viktoriáni nedokázali ve druhém dějství navázat na výborně odehraný první poločas a domácí Arma toho využila k hořké otočce.

7. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, so 7. 11. 2020, 14:00
logo

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:1 (0:1)
logo

Góly : 63. Kušej, 83. Čičovský - 21. Urbanec

ŽK : Prošek - Richter, Březina, Súkenník, Urbanec

Hráno bez diváků.

FK VIAGEM Ústí nad Labem:

Tvrdoň - Bílek, Hudec, Brak, Písačka - Miskovič (78. Emmer), Peterka, Čičovský - Prošek (84. Chodora), Koubek (81. Šilhan), Kušej

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:

Švenger - Urbanec, Březina, Pudil, Tusjak (85. Žežulka) - Súkenník, Sixta (71. Skopec), Richter (81. Nabiyev) - Diviš, Mashike, Bezdička (71. Zoubele)

Reportáž

         Začátek zápasu rozhodně nenasvědčoval tomu, že by se dnes měli domácí radovat z bodového zisku, navíc plného. Viktorka byla od úvodních minut pánem na hřišti a brzy přišly i první šance. Už v 9. minutě přistrčil Diviš Bezdičkovi, ale Tvrdoň se prostřelit nenechal. Pár minut na to si dal Bezdička repete, ale po rychle rozehraném rohu dal opět vyniknout jen gólmanovi Severočechů. Do třetice už ale udeřilo. Jakub Urbanec, pro kterého byl dnešní zápas jubilejním stým ve druhé lize, si přehodil míč na levačku a Tvrdoň tentokrát plachtil marně - 1:0! Viktorku gól uklidnil, ale rozhodně se to neprojevilo na její aktivitě. Ta byla nadále velmi vysoká a nabuzený Urbanec pálil krátce po své brance znovu velmi nebezpečně, ale tentokrát jen doprostřed branky. Skore už se do konce poločasu nezměnilo a protože se Švenger protáhl pouze při jediném střeleckém pokusu domácích, odcházeli Žižkováci do kabin zaslouženě spokojenější. Úkol pro druhé dějství zněl jasně - nepustit domácí do zápasu a ideálně přidat druhý gól. A nedá se říct, že by si Viktoriáni za tímto plánem nešli. V 50. minutě se i přes hodně těsné bránění jednoho z obránců prodral k Březinově centru Pudil, ale Tvrdoň si s jeho hlavičkou poradil. Po hodině hry nám lehce zatrnulo, když při ojedinělé akci domácích pomohla Švengerovi levá tyč, ale nadále bylo horko hlavně před brankou Severočechů. V 61. minutě došlo poprvé na ono nešťastné pravidlo. Tvrdoň během několika vteřin lapil dva pokusy hlavou Pudilovi, Diviš napálil odražený míč jen do tyče a pak přišel šok. Rychlý kontr a Kušej mohl radostně zvednout ruce nad hlavu - vyrovnáno. Viktorku však ztráta vedení nezlomila. Dál se hnala za vedením a v 68. minutě k němu neměl daleko Mashike, jehož křížná střela proletěla jen těsně vedle Tvrdoňovi tyče. Bohužel, další naše velká šance byla jen předzvěstí rozhodující trefy zápasu. Nejlepší snajpr soutěže Diviš se prodral na levé straně ke střele, ale již bezmocného brankáře zastoupil na poslední chvíli na čáře jeden z obránců. Smutek hostí pak vystřídal zmar, když na konci druhého rychlého direktu byl tentokrát mladíček Čičovský. Ve zbyku zápasu už si Viktoriáni nevypracovali vážnější šance a z Ústí se tak vracíme bez bodu. Bohužel, naprosto zbytečně.

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně