Pětigólová výhra nad Vítkovicemi

20. 8. 2017 | fkvz.cz

Viktoria poprvé v letošní sezoně zvítězila. V domácím utkání nastřílela Vítkovicím pět gólů a radovala se z vysoké výhry 5:0.

4. kolo, Fortuna národní liga, ne 20. 8. 2017, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vítkovice

5:0 (2:0)
logo

Branky: 36. Hašek (Engelmann), 41. Bazal (Pavlata), 51. Kodeš (Podrazký), 56. Jelínek (Podrazký), 67. Hurka (Galuška). Rozhodčí: Lerch – Pfeifer, Dohnálek. ŽK: Kodeš, Galuška (ZIZ). Diváci: 1023.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Pavlata, Kodeš (66. Hurka) – Bazal (61. Galuška), Podrazký (70. Čermák), Engelmann – Jelínek.
MFK Vítkovice:
Květon – Cverna, Dramé, Honiš, Prajza, Matěj (21. Twardzik), Ožvolda, Mišinský (63. Szotkowski), Kučera (76. Pavelka), Mrázek, Mikula.

Reportáž

Začátek zápasu rozhodně nenapovídal tomu, co bude následovat v dalším průběhu duelu. Vítkovice totiž do něj naskočily aktivně a brankář Hrubeš předvedl klíčový zákrok proti střele Ožvoldy.

Další minuty už ale patřily Viktorii. Nejprve se Pavlata probojoval do příležitosti, ovšem branku přestřelil. V 36. minutě už se ale Viktoria radovala. Pavel Hašek viděl od levé autové čáry brankáře Květona až příliš venku z brány, a tak jej zkusil přelobovat a balon zapadl do růžku jeho brány.

Viktoria po krásném gólu vedla 1:0 a bylo ještě lépe. Nejprve sice Jelínek neprostřelil tváří v tvář Květona, posléze však Pavlata vysunul krásnou kolmicí Josefa Bazala, který zvýšil na 2:0.

Mužstvo Davida Vavrušky nepolevilo ani ve druhém poločase a přidalo další góly. Nejprve se k sólojízdě odhodlal Petr Kodeš, obešel několik protihráčů a střelou na zadní tyč upravil na 3:0.

Mezi střelce se zapsal i Jan Jelínek, který při samostatném úniku přeloboval brankáře Květona a balon „dovezl“ do prázdné brány. Úspěšný střelec poté mohl skórovat znovu, ovšem tentokrát jeho hlavičku vychytal brankář.

Pátý a zároveň poslední gól přidal dvacet minut před koncem střídající Martin Hurka, který si zpracoval balon ve vápně a poté krásnou střelou na zadní tyč nedal Květonovi šanci. Tečku za utkáním mohl udělat Čermák, ovšem levačkou branku minul.

Viktoria tak poprvé v sezoně vyhrála, když Vítkovice porazila vysoko 5:0. Další zápas odehraje už ve středu v Hradci Králové.

Ohlasy

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Vítkovice vstoupily do zápasu výborně a v šesté minutě nás při obrovské šanci zachránil reflex Hrubeše. Kdybychom prohrávali, měli bychom další starosti. Sice jsme v předešlých třech zápasech neprohráli, ale nebyli jsme v pohodě, byli jsme nervózní, protože jsme věděli, že jsme měli vyhrát v Budějovicích i na Olympii. Padla na nás větší deka, než jsem očekával, přestože herně ty zápasy špatné nebyly. Nyní jsme museli vyhrát, jinak by vstup do sezony byl složitý. Uklidnila nás šťastná branka, které občas padnou. Gól nás dostal do pohody, role se obrátily a naopak Vítkovice to rozhodilo. Ve druhém poločasu se z toho stala exhibice, ačkoliv si myslím, že si to Vítkovice nezasloužily, protože přijely dobře připraveny.“

Fotogalerie

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně