Viktoriáni podruhé za sebou doma padli, s pardubickou pevností si nevěděli rady

22. 4. 2018 | Martin Svoboda

Obávaná a pevná obrana pardubického týmu byla fotbalistům Viktorie ve 23. kole FNL nad jejich síly. V domácím zápase se žižkovští přes ní neprosadili ani jednou. Radují se naopak Východočeši, kteří díky trefě Pavla Černého na Žižkově zvítězili 1:0

23. kolo, Fortuna národní liga, ne 22. 4. 2018, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Pardubice

0:1 (0:1)
logo

Branka: 23. Černý. Rozhodčí: Julínek – Polák, Podaný. ŽK: Urbanec, Čermák, Kuchta, Pavlata, Trávníček  – Mužík, Čelůstka, Sokol. Diváci: 1030

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Dressler, Košťál, Mareš, Trávníček – Štípek (81. Volek), Podrazký (57. Batioja), Pavlata, Čermák, Urbanec (65. Frimmel) – Kuchta.
FK Pardubice:
Knobloch – Prosek, Novák (60. Sokol), Šejvl, Čelůstka – Fousek (52. Petráň), Jeřábek, Řezníček, Černý (89. Látal), Mužík – Kovář.

Reportáž

První dějství mnoho krásy nepobralo. Hrálo se téměř stále mezi oběma šestnáctkami a během prvních pětačtyřiceti minut stojí za zmínku hlavně přesná gólová trefa Pavla Černého, který si ve 23. minutě naběhl na centr z levé strany a hlavou zajistil hostům vedení 1:0. 

V 35. minutě dostal Štípek dlouhý pas na pravou stranu, byl u míče dřív než gólman Knobloch, který nemohl už nijak záložníku Viktorie zabránit ve střele na prázdnou bránu. Jenže doklepnutí nebylo přesné, dobíhající Kuchta ale nechal běžet míč nakonec vedle tyče.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Viktoria stále nemohla najít recept na obranný systém Pardubic, které toho domácím za celý zápas moc nedovolili. Ojedinělá šance pro Viktorii přišla v 54. minutě, kdy po centru Štípka z pravé strany mohl vyrovnat hlavičkující Čermák, ale pardubický gólman Knobloch skvělým zákrokem ubránil nulu. 

Naopak to byli hosté, kteří se po zbytek druhého poločasu mnohem snadněji dostávali k nebezpečným situacím před žižkovskou bránu. Nejprve po průniku Petráně stál sám před Hrubešem Černý, ale trefil jen prostor, kde byl žižkovský gólman. Poté se ještě probíjel dopředu Prosek, ale centrem před bránu osamoceného Petráně nenašel.

V 75. minutě tutovku Petráně zázračně vykryl Hrubeš, stejný hráč se v závěru zápasu na levé straně uvolnil přes Mareše, dostal se do vápna a hledal před prázdnou brankou lépe postaveného Mužíka. Sražený míč se nakonec dostal k Černému, který z úhlu na vzdálenější tyč minul.

Pardubice si tak odvážejí z Prahy zaslouženě všechny body. Viktoria poznala, jak silný protivník byl její soupeř. Výhrou se totiž Východočeši posunuli na třetí místo v tabulce.

Ohlasy

Bohuslav Pilný (trenér Viktorie Žižkov): Zápas byl spíše remízový, ale potvrdilo se, že Pardubicím je problém vstřelit gól. Naopak si pomohli ke gólu standardkou. Prohru po takovém průběhu beru, je to rozdíl, než jaký výkon jsme podali proti Frýdku-Místku. Nezbývá než pogratulovat Pardubicím k vítězství a klobouk dolů, čeho v tak skromných podmínkách dosahují.

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství