Viktorka udolala Ústí a je krůček od záchrany

29. 4. 2018 | Martin Svoboda

Když pískl rozhodčí Ginzel naposledy do píšťalky, ulevili si na Žižkově všichni. Klíčový zápas s Ústím nad Labem měl rozhodnout o tom, jestli se domácí vydají směrem ke klidu, anebo si zkomplikují situaci a přivolají infarktový závěr jara. Výhra 2:1 pro ně znamená velkou úlevu, k záchraně by jim měl stačit už jen jediný bod ze zbývajících pěti zápasů

25. kolo, Fortuna národní liga, ne 29. 4. 2018, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK VIAGEM Ústí nad Labem

2:1 (2:1)
logo

Branky: 8. Volek, 44. Batioja – 29. Jakubov, Rozhodčí: Ginzel – Kubr, Pospíšil. ŽK: Trávníček, Štípek – Vaněk, Peterka. Diváci: 1121

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Soukup – Dressler, Košťál, Švejdík, Trávníček (68. Urbanec) – Štípek, Pavlata, Batioja, Volek (78. Mareš) – Musa (55. Podrazký), Kuchta.
FK VIAGEM Ústí nad Labem:
Vašek – Drame (46. Procházka), D. Richter, L. Vaněk (66. Zeman), Kingue – Peterka, Šnirc, Pokorný, Novotný – Ťok (46. Leibl), Jakubov.

Reportáž

Už v osmé minutě se ke střele zpoza pokutového území odhodlal Zdeněk Volek, balon propadl Vaškovi pod tělem a s pořádnou porcí štěstí doskákal za brankovou čáru - 1:0. Hosté mohli odpovědět po akci Novotného s Richterem, ale druhý jmenovaný, ač se skvěle zbavil dvou bránících hráčů, ztroskotal tváří v tvář na Soukupovi.

Přesto byla Arma za svou aktivitu odměněna vyrovnávacím gólem. Po sérii rohových kopů se totiž po jednom z nich dostal míč k Alexanderu Jakubovovi - 1:1, ten se obtočil okolo protihráče a ranou ke vzdálenější tyči vyzrál na brankáře Soukupa. Od té doby zase zvýšil aktivitu Žižkov a po centru Volka zachránila brankáře Vaška tyč. Zanedlouho ale Kuchta výborně uvolnil před šestnáctkou kolmicí Augustu Batioju a ten ranou z první dal vítěznou branku Viktorky 2:1.

Dobré možnosti byly k vidění i po změně stran. Hosté o přestávce dvakrát prostřídali, ale dlouho si větší šanci nevytvořili. Až necelých dvacet minut před koncem rozebrali zadní řady Žižkova, Novotný si však z levé strany pokutového území na brankáře Soukupa nepřišel. Pak na druhé straně zahrozili po rohu Švejdík a z rychlého brejku Urbanec, ale Vašek odolal.

Gólman Ústí nad Labem si pak poradil i s možností Kuchty, po níž následoval přechod Severočechů směrem kupředu, Leibl dával míč pod sebe na Jakubova, kterému v poslední chvíli zamezil ve skórování jeden z obětavých žižkovských zadáků. Více se už nestalo a všechny body tak zůstaly pod žižkovským vysílačem.

Ohlasy

Bohuslav Pilný (trenér Viktorie Žižkov): Jsme strašně rádi, že jsme Ústí porazili. Kdybychom to nedokázali, zařadili bychom se ke skupině ohrožených týmů, a to by byl problém. Hráči to pak z hlavy nedostanou a hrají pod mnohem větším tlakem.

Fotogalerie

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství