Na počtrvté to vyšlo! Viktorka skolila Zbrojovku a poprvé v sezoně bere tři body.

12. 8. 2018 | Martin Svoboda

Skvělá podívaná, pět gólů a ve finiši ubráněný výsledek 3:2 pro Viktoriány. To je resumé velice zajímavého zápasu 4. kola mezi Viktorií Žižkov a Zbrojovkou Brno, ve kterém domácí slaví poprvé v sezoně výhru.

4. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 12. 8. 2018, 13:45
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

3:2 (2:1)
logo

Branky: 18. Musa (Dočekal), 23. Dočekal (Stříž), 53. Sintean (Dočekal) – 15. Růsek (Bartolomeu), 70. Magera. Rozhodčí: Dubravský – Vlček, Poživil. ŽK: Musa, Sintean, Žežulka, Dočekal – Kříž, Pavlík, Melichárek, Magera, Vraštil. Diváci: 1520

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Otáhal – Žežulka, Opluštil, Švejdík, Stříž – Batioja, Podrazký, Čermák (85. Urbanec) – Sintean (75. Bazal) – Musa (68. Rondić), Dočekal.
FC Zbrojovka Brno:
Melichárek – Šural, Vraštil, Pavlík, Eismann – Štepanovský (24. Lutonský), Bariš, Kříž (68. Krejčí), Bartolomeu – Růsek (59. Zikl), Magera.

Reportáž

Pod vysílačem se tentokrát začalo, co se střelecké potence týče, velmi nezvykle. Tři góly během úvodních třiadvaceti minut okolní fasády žižkovských pavlačí nepamatují hodně dlouho. Oba celky se v úvodních minutách střídaly v držení míče a už po patnácti minutách hry se Brňané radovali z úspěchu. Centr před malé vápno dokázal hlavou zužitkovat Antonín Růsek - 0:1. Vyrovnání přišlo skoro vzápětí, po autovém vhazování Žežulky ladně nastavil kopačku do dráhy míče Petar Musa a bylo to 1:1.

Po necelých pěti minutách se v dresu Viktorky konečně dočkal i Tomáš Dočekal, který zakončoval do prázdné brány vyraženou prudkou Střížovu jedovku. V závěru úvodního dějství byla aktivnější Zbrojovka, avšak další z řady povedených akcí patřila domácím. Byl u ní Musa, jenž z úhlu prověřil brněnského gólmana Melichárka.

Zbrojovka začala druhou půli o vydatný kus aktivněji, avšak po osmi minutách opět narazila. Nepozornosti její obrany využil Andrei Sintean, který za šestnáctkou pokořil špatně postaveného Melichárka - 3:1. Brňané byli hodně frustrovaní, což se pochopitelně nelíbilo hlavnímu sudímu, jenž hráčům Zbrojovky udělil za celý zápas hned pět žlutých karet.

Moravané si dlouho nevěděli rady s pozornou obranou soupeře, přesto byli za svojí píli odměněni. Kontaktní branka přišla po rohovém kopu, kdy zkušený Lukáš Magera vykřesal pro Zbrojovku naději po ne úplně jednoduchém, spíše nohejbalovém, způsobu. O necelých šedesát vteřin později dokonce mohlo být vyrovnáno, skvělým zákrokem se ale prezentovala žižkovská dvojka v bráně Otáhal.

Koncovku zápasu lépe zvládali hráči Žižkova, kteří byli nejednou blízko ke čtvrté brance. Slávu si mohl užít vytáhlý zadák Opluštil, jenž precizní centr Podrazkého jen o kousek nezužitkoval. V nastaveném čase se ještě Zbrojovka dostala do náporu, vyrovnávací branku to ale nepřineslo. Žižkov tak ubránil stav 3:2 a poprvé v letošní sezoně slaví zisk tří bodů.

Video: Martin Mudr

Ohlasy

Petr Mikolanda (trenér FK Viktoria Žižkov): Rozhodující faktor našeho vítězství byl charakter mužstva. Byl to precizně odpracovaný zápas, nemám klukům co vytknout. Už v Prostějově jsem hráli podobně, ale dnes nám vyšly střely a já musím týmu pogratulovat. Pokud takhle bude hrát dál, nemám vůbec strach o jeho budoucnost.

Fotogalerie

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže