Bezzubým Viktoriánům nasázel Hradec čtyři góly a situace začíná být pro Viktorku vážná

23. 9. 2018 | Martin Svoboda / foto: FC Hradec Králové

Nikdo od nich nečekal zázraky, ale že dostanou Pod lízátky další čtyřbrankový příděl a žádný gól nedají, to vadí. Starosti Viktorce přibývají, nejen kvůli propadu v tabulce, ale i díky častým brankovým nášupům a nejhorší obraně ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Hradec se naopak po zásluze vyšvihl na čelo, v jeho dresu nejvíce zazářila brazilská akvizice Da Silva, která při svém premiérovém startu zatížila konto Žižkova hned dvěma trefami.

9. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 23. 9. 2018, 15:00
logo

FC Hradec Králové

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

4:0 (2:0)
logo

Branky: 6. Durdević, 14. W. Da Silva, 56. Zorvan, 70. W. Da Silva. Rozhodčí: Proske – Kotík, Leška. ŽK: Jukl – Pardubský, Batioja. Diváci: 903

FC Hradec Králové:
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Jukl, Černý – Vlkanova (64. Martan), Zorvan, Durdević (76. Hynek) – W. Da Silva (79. Miker).
FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Otáhal – Pardubský, Švejdík, Žežulka, Stříž – Beňo, Auer (46. Podrazký), Batioja, Čermák (46. Trapanovski) – Bazal (71. Urbanec), Musa.

Reportáž

Fotbalisté Hradce Králové vstoupili do nedělního utkání v parádním stylu. Nenechali nic náhodě a od prvních minut dominovali. Již v 6. minutě se fanoušci radovali z úvodní branky. Adam Vlkanova centroval na vzdálenější tyč, kde se objevil nikým nehlídaný Fahrudin Ďurděvič. Ten hlavou nasměroval kulatý nesmysl do dolního rohu žižkovské branky - 1:0.

Na rychlou úvodní trefu se Žižkov pokusil zareagovat pohotovou ranou Stříže zpoza vápna, míč jen těsně minul pravou tyč. Ve 14. minutě bylo na stadionu v Malšovicích ještě veseleji. Svůj první zápas za Votroky oslavil Brazilec Wesley Da Silva brankou. Nejlépe se zorientoval v klubku hráčů a se štěstím dostal balon za záda brankáře Otáhala - 2:0. Votroci dále výborně kombinovali a soupeře do žádných velkých šancí nepouštěli.

Ba naopak, domácí mohli přidat další zásah. Do velké šance se probojoval Filip Zorvan, jenž se řítil zcela sám na hostující svatyni. Filip se pokusil gólmana Otáhala přelobovat, ten však jeho úmysl přečetl a připsal si pohotový zákrok. Ani ve druhém dějství se obraz hry příliš nezměnil, zápas nadále patřil především svěřencům kouče Zdenka Frťaly.

Nebezpečně pálil například Milan Černý, žižkovský Otáhal bleskově zasáhl. Avšak na krásnou individuální akci Filipa Zorvana z 56. minuty byl již hostující gólman krátký. Dvaadvacetiletý záložník si pohrál elegantně s Otáhalem a chladnokrevně poslal míč za brankovou čáru - 3:0. Další gól mohl přidat aktivní Ďurděvič, který zakončoval na vzdálenější tyč. Obrana Pražanů se s vypětím všech sil ubránila.

V 70. minutě poslal střílenou přihrávku do pokutového území Otto Urma, toho využil Wesley Da Silva a nekompromisně rozvlnil síť podruhé - 4:0. Hosté se snažili alespoň kosmeticky upravit výsledek, ale možnosti Urbance skončily v rukách pozorného Radima Ottmara. V závěru se ještě do několika šancí dostal Jirka Miker, ale dalších gólů se již příznivci Votroků nedočkali. Hradečtí si tak připisují další tři body a aktuálně se usazují v čele FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně