V dramatickém závěru strhla Viktorka proti Táborsku vítězství na svou stranu

30. 9. 2018 | Martin Svoboda

Tohle by Viktoriány mělo nakopnout. Z překvapivě pohledné bitvy dvou posledních týmů nakonec vyválčili svojí druhou výhru v soutěži a po dlouhé výsledkové mizérii zase zažívají radost ze tříbodového zisku

10. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 30. 9. 2018, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC SILON Táborsko

2:1 (1:1)
logo

Branky: 9. Batioja, 87. Rondić – 32. Musiol (pen.). Rozhodčí: Příhoda – Dobrovolný, Poživil. ŽK: Vilotić, Podrazký, Urbanec, Rondić, Sintean  – Kučera, Březina, Frýdek, Šandera. Diváci: 834

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Otáhal – Urbanec, Vilotić, Švejdík, Stříž (46. Trapanovski) – Podrazký, Batioja, Volek, Auer (60. Sintean) – Musa (62. Rondić), Dočekal.
FC SILON Táborsko:
Toma – Šandera, Navrátil, Hasil, Březina – Frýdek (81. Kopřiva), Kučera, Nerad – Pfeifer, Musiol (72. Ndiaye), Pilík (16. Pouček).

Reportáž

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Byli aktivnějším celkem, hráli více na balónu. Nedokázali se však prosadit přes tvrdě bránící obranu Táborska. V 9. minutě už ale hráči pražské Viktorie sklízeli zaseté úspěchy. Augusto Batioja se totiž zpoza vápna zcela nečekaně napřáhl k dělové ráně, která skončila až v levé šibenici táborské branky. Brankář Toma se po střele jen marně natahoval - 1:0.

První větší šance Táborska přišla ve 12. minutě, dostal se do ní Christian Frýdek. Po povedeném přenesení hry Vojtěcha Šandery na druhou půlku hřiště a krátké kombinaci hráčů z Táborska se k míči dostal už zmíněný Christian Frýdek. Ten z úrovně penalty ale nedokázal trefit branku, mířil totiž těsně vedle levé tyče.

Důležitý moment utkání přišel v 31. minutě. Rozhodčí odpískal po zmatcích v pokutovém území penaltu proti Viktorii Žižkov. Protesty domácích hráčů přišli vniveč. Fauloval Jakub Urbanec, který si za svůj zákrok nakonec vysloužil i žlutou kartu. K penaltě se postavil Zbyněk Musiol, který bez problémů uklidil penaltu do žižkovské branky! Brankář sice odhadl směr střely, nedokázal si na ní ale ani sáhnout - 1:1.

Další velká příležitost prvního poločasu přišla v 36. minutě. Podobně jako Christian Frýdek se i Petr Nerad objevil úplně osamocený ve vápně pražského Žižkova. Nedokázal však usměrnit svůj kop do branky, ten tak mířil pouze do sítě za brankou domácího brankáře Otáhala. V poslední minutě prvního poločasu se do gólové šance dostali i domácí. Konkrétně kapitán Žižkova Miroslav Podrazký hlavičkoval jen těsně vedle branky hostujícího celku.

V druhém poločase se přitvrdilo. V 53. minutě pálil z dobré pozice Jonas Auer.  To bylo na dlouhou dobu všechno. Až v 78. po dobré přihrávce veterána Ondřeje Švejdíka pálil z otočky střelec Augusto Batiojo, trefil ale pouze připraveného Tomu.

V 87. minutě přišlo rozuzlení celého zápasu. Po nízkém centru z pravé strany se k akrobatickému zakončení dostal Imad Rondíč, jenž svojí dělovou ránou pod levé víko rozradostnil všechny žižkovské fanoušky - 2:1.

Jenže o dvě minuty později přišlo vyrovnání. Táborská lavička bouřila, všichni hráči pražské Viktorie se seběhli k čárovému rozhodčímu. Ten po odmlce a diskuzi s hlavním sudím odmával ofsajd. Gól byl zrušen a hlavní rozhodčí zápasu Radek Příhoda těsně po odkopu od branky odpískal konec zápasu.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!

17. 4. 2024

Z jižních Čech bez bodů, Táborsko vrátilo Viktorce vysokou prohru z podzimu

17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko