Stejné chyby, stejné známky. Viktorka opět venku bez bodu, ve Varnsdorfu inkasovala třikrát

7. 10. 2018 | Martin Svoboda

Opět zklamaní, opět s nulovým bodovým ziskem z venkovního utkání odjíždějí fotbalisté Viktorie Žižkov z Varnsdorfu. Domácí, přes svojí dlouhodobou střeleckou neúspěšnost - za deset kol vstřelili pouhých pět branek - se dokázali prosadit dokonce třikrát a zaslouženě zvítězili.

11. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 7. 10. 2018, 16:00
logo

FK Varnsdorf

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

3:1 (1:0)
logo

Branky: 35. Bláha, 58. Kocourek, 69. Rudnytskyy (pen.) – 82. Batioja, Rozhodčí: Marek – Melichar, Vitner. ŽK: Dordić  – Urbanec, Trapanovski, Musa, Otáhal, Stříž.  Diváci: 805

FK Varnsdorf:
Porcal – Zbrožek, Kozma, Kouřil, Richter – Rudnytskyy, Dordić (80. Barac), Kocourek (71. Schön), Kodeš, Bláha – Ondráček (86. Dzaba).
FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Otáhal – Stříž, Vilotić, Švejdík, Urbanec – Podrazký, Batioja – Trapanovski (59. Bazal), Čermák (46. Žežulka), Dočekal (43. Rondić) – Musa.

Reportáž

Zápas mezi Varnsdorfem a Žižkovem začali mnohem lépe domácí. Ti do zápasu vlétli doslova jak hladoví a hned ve druhé minutě došlo k prvnímu ohrožení branky. Po rohovém kopu skončil míč po předchozí skrumáži ve vápně těsně nad brankou Otáhala. Další šanci si Varnsdorf připsal v deváté minutě. Přízemní centr od rohového praporku na poslední chvíli odvracel skluzem Batioja. Hosté se vrátili do zápasu a srovnali s Varnsdorfem krok. I přesto to byli ale Severočeši, kteří opět hrozili. Ve 25. minutě vyzval Dordič přihrávkou do ulice Ondráčka, kterému však pod nohy padl vyběhnutý Otáhal.

Skóre se poprvé měnilo ve 35. minutě poté, co Rudnytskyy vybojoval důležitý míč u rohového praporku a přihrál Zbrožkovi, jehož centr našel ve vzduchu hlavičku letícího Ondřeje Bláhy - 1:0. Hosté chtěli na inkasovanou branku odpovědět, všechny pokusy ale likvidoval připravený Porcal. Domácí tak šli do kabin s náskokem jedné branky.

V úvodu druhé půle měli míč na kopačkách především hráči Viktorie Žižkov a v 55. minutě byli kousek od vyrovnání. Nenápadný míč posunul do vápna Žežulka a nikým neatakovaný Musa lehkou tečí zamířil na tyč. Varnsdorf zvýšil své vedení jen o tři minuty později, kdy si na odražený balon po střele Rudnytského seběhl Ondřej Kocourek a bez problému ho uklidil do sítě - 2:0.

Z fotbalistů Varnsdorfu spadla nervozita a bylo to vidět na přihrávkách. Další akce v 69. minutě skončila penaltou. Ondráček se dostal do samostatného úniku a pod nohy mu podruhé v zápase skočil Otáhal, tentokrát nedovoleně, za což si vysloužil žlutou kartu a pokutový kop pro domácí. Ten proměnil stylem ála Tonda Panenka Pavlo Rudnytskyy - 3:0.

Hosté nesložili zbraně a snažili se s výsledkem něco udělat. V 82. minutě nakonec propálil Porcala ze střední vzdálenosti Augusto Batioja - 3:1. Jen o dvě minuty později mohla přijít další branka. Po skrumáži před domácím brankářem vykopával míč z brankové čáry Ondráček. Varnsdorf si zbytek zápasu pohlídal a připsal si další tři body do tabulky, čímž poskočil na průběžné páté místo. Žižkov zůstává čtrnáctý a má opět v reprezantační přestávce co zdokonalovat. 

Video: Martin Mudr

Ohlasy

David Oulehla (trenér FK Varnsdorf): „Dnešní utkání se vyvíjelo tak, jak jsme potřebovali. Od začátku jsme do toho šlápli, hráli jsme, byli jsme aktivní na míči. Zapracovali jsme na útočné fázi, protože nás to hodně trápilo a přes ty věci, co jsme chtěli, jsme se prosadili. Dali jsme tři góly, prosadil se středový hráč Bláha, přesně to po nich chceme. Prosadilo se křídlo a pod-hrotový hráč. Utkání jsme měli pod kontrolou, až za stavu 3:0 jsme to mohli zahrát více zkušeně.“

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství