Viktorka si nedokázala poradit doma ani se Sokolovem a její situace je kritická

7. 4. 2019 | Martin Svoboda foro: Ema Bartalská

Ačkoliv vstoupili Viktoriáni do zápasu se Sokolovem v předpisovém nasazení hodno mužstva, které bojuje ve druhé lize o holý život, na konci zápasu zůstaly žižkovským fotbalistům jen smutné výrazy ve tvářích a špatná nálada. Zisk bodu za remízu se Západočechy je v jejich situaci hodně málo a záchrana se jim o notný kus vzdálila.

21. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 7. 4. 2019, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Baník Sokolov

1:1 (1:1)
logo

Branky7. Súkenník – 22. Vávra. Rozhodčí: Matějček – Hock, Mojžíš. ŽKŠustr, Opluštil, Mashike, Šimek – Glaser, Čihák. Diváci: 1081.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Šustr (82. Šimek), Rothe, Opluštil, Žežulka – Súkenník, Urbanec, Auer, Kubala – Hejný (75. Vrána), Zeman (46. Mashike).
FK Baník Sokolov:
Belaň – Machek, Beránek (60. Ruml), Vávra, Glaser – Kosak (75. Hlavatý), Štípek (88. Novák), Mejdr, Dvořák – Ševčík, Čihák.

Reportáž

Viktorka vstoupila do zápasu s velkou vervou a nasazením, soupeři nedovolila téměř vůbec nic. A také se v její prospěch hned měnilo skóre. V 7. minutě po skvělém pasu Hejného na Urbance se další adresát Igor Súkenník přesnou přízemní střelou k tyči úspěšně zapsal mezi střelce - 1:0. Pak se dostal ke slovu i Sokolov, díky trestnému kopu po faulu Šustra. Standardku hosté rozehráli nakrátko, poté po delším cetru vrátil míč do vápna Šefčík přímo na nohu Stanislava Vávry, jenž ze dvou metrů nedal Hrubešovi šanci 1:1

Na konci poločasu byla k vidění ještě obrovská šance Opluštila, který se dostal do samostatného úniku. Kapitán Žižkova s dotírajícím sokolovským obrancem obstřelil gólmana, ale bránu minul. 

Ve druhé půli čelili oba brankáři mnoha závarům, ale ani jeden z týmů nebyl s to dopravit míč do soupeřovy sítě. Když už se hrálo v nastaveném čase přišla z rohového kopu více jak tutová šance hostů. Na přední tyči hlavičkujícímu Hlavatému zmařil radost výtečným reflexivním zákrokem gólman Hrubeš. 

Ohlasy

Miloš Sazima (trenér FK Viktoria Žižkov): Pro nás není výsledek vůbec pozitivní, v naší situaci potřebujeme vyhrávat v každém zápase. Neuhlidali jsme standardku soupeře, víceméně jedinou v prvním poločase. Bohužel se nám nepodařilo zápas rozhodnout jednou vstřelou brankou. Hosté mohli v závěru strhnout vítězství na svojí stranu. Z tohoto pohledu je remíza spravedlivá. 

Fotogalerie

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže