Na úvod jara bod, Viktoria remizovala s Třincem 1:1

5. 3. 2017 | FB

Zápas dvou rozdílných poločasů, tak by se dal shrnout úvodní jarní duel Viktorie. Žižkov byl v prvním poločase lepším mužstvem a dostal se do vedení díky gólu Dočekala, nicméně Třinečtí ještě do konce úvodního dějství srovnali krok. Ve druhém poločase měli naopak více příležitostí Slezané, gól však už nepadl, a tak duel nabídl spravedlivou remízu 1:1.

17. kolo, Fortuna národní liga, ne 5. 3. 2017, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Fotbal Třinec

1:1 (1:1)
logo

Branky: 31. Dočekal (Urbanec) – 39. Motyčka. Rozhodčí: Severýn – Melichar, Šimáček. ŽK: Krystan (ZIZ). Diváci: 1361.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Hašek, Švejdík, Egert, Hurka – Urbanec (86. Šandera), Pavlata, Krystan (74. Čapek), Engelmann (61. Jelínek) – Podrazký – Dočekal.
FK Fotbal Třinec:
Paleček – Janoščín, Bedecs, Motyčka, Reintam, Čelůstka M. (46. Šumbera) – Janošík, Ižvolt (87. Joukl), Krišto, Stříž – Vávra (46. Dedič).

Reportáž

Viktoria vstoupila do utkání dobře a v průběhu prvního poločasu diktovala tempo hry. V osmé minutě si vypracovala první příležitost – ostrý centr Engelmanna z levé strany si do vlastní brány málem srazili hostující Čelůstka s Reintamem.

V 31. minutě se mužstvo trenéra Vavrušky dočkalo kýženého gólu. Balon se po ose Engelmann – Podrazký – Urbanec rychle dostal do vápna k hlavičkujícímu Tomáši Dočekalovi, který dobré příležitosti nepohrdl a hlavou poslal Žižkov do vedení.

Hosté se do této chvíle prakticky nedostali do příležitosti, ale hned z té první vyrovnali. V 39. minutě po standardní situaci Ižvolta přizvedl balon Martin Motyčka a ten doplachtil až do brány Hrubeše.

Slezané do druhého poločasu vystřídali a neslo to ovoce. Právě Třinečtí totiž byli ve druhém poločase nebezpečnější, ale své šance nedokázali proměnit. Viktoria si vypracovala dvě větší šance – zakončení Engelmanna hlavou zblízka zblokoval obránce hostí a střela Urbance ze závěru zápasu řádně protáhla Palečka v bráně Třince.

Premiéra Davida Vavrušky na lavičce Žižkova tak byla ve znamení jednoho bodu. Viktoria v úvodním jarním utkání remizovala s Třincem 1:1 a prodloužila domácí sérii bez porážky už na devět zápasů. Zajímavostí je, že i druhý vzájemný zápas těchto týmů v aktuální sezoně přinesl remízu.

Ohlasy

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Vstup do utkání se nám podařil a dostali jsme se do vedení, jak jsme si přáli. Problém však bylo, že jsme nepřidali druhý gól a poločas skončil po laciném inkasovaném gólu 1:1. Soupeř do druhého poločasu poslal do hry Dediče, který výborně dokázal podržet balony. My jsme lehce znervózněli, protože Třinec se zlepšoval a vytvořil si šance. Z obou stran bylo vidět spoustu nedotažených akcí, ale je teprve začátek. Jsme zklamaní, chtěli jsme zápas vyhrát, nicméně remíza je zasloužená.“

Fotogalerie

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!