O výhře nad Varnsdorfem rozhodl jediný gól

19. 3. 2017 | FB

Viktoria se dočkala své první jarní výhry. Duel proti Varnsdorfu rozhodl jediný gól, který už v páté minutě vstřelil Jan Jelínek. Pro něj to tak byla premiérová trefa v dresu Viktorky.

19. kolo, Fortuna národní liga, ne 19. 3. 2017, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Varnsdorf

1:0 (1:0)
logo

Branka: 5. Jelínek (Krystan). Rozhodčí: Rejžek – Poživil, Fišer. ŽK: Krystan – Zbrožek, Zieris. Diváci: 1053.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Pardubský – Podrazký, Pavlata, Krystan – Engelmann (86. Trýzna), Dočekal (50. Urbanec), Jelínek (88. Telnar).
FK Varnsdorf:
Samoel – Zbrožek, Zieris, Lischka – Cennerazzo, Daníček (54. Švantner), Bláha, Knejzlík (80. Richter) – Dordič, Kozma (72. Bílek), Durdevič.

Reportáž

Viktorii vyšel vstup do utkání na jedničku, už po pěti minutách totiž vstřelila rozhodující gól. Krystan ve středu pole obral o míč hostujícího Kozmu, vysunul Jana Jelínka do vápna Varnsdorfu a ten se nemýlil – trefil se přesně mezi nohy vybíhajícího brankáře Samoela.

Jinak se v prvním poločase hrála vyrovnaná partie. Varnsdorf se pochopitelně tlačil za vyrovnáním a v jeden moment tomu skutečně nebyl daleko. Viktoria výrazněji zahrozila až v závěru poločasu, kdy po centru z levé strany hlavičkoval jen do rukavic brankáře Hašek.

Zatímco Viktorce vyšel úvod prvního poločasu, hostům naopak do toho druhého, avšak s velkým rozdílem – Varnsdorf své velké příležitosti nedokázal využít, neboť proti stál výborně chytající Hrubeš. Posléze zahrozila i Viktorka, po akci na levé straně pustil Podrazký balon na Haška, který branku střelou z vápna minul.

Varnsdorf se po zbytek zápasu tlačil do šestnáctky Viktorie a snažil se o vyrovnání, několikrát nebezpečně zahrozil ve vápně, ale vyloženou šanci na vyrovnání si nevytvořil. Naopak mužstvo Davida Vavrušky mohlo skórovat po rohovém kopu, ale Pavlata hlavou otřel míč pouze o tyč.

Ohlasy

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Z Varnsdorfu jsme vzhledem k jeho předchozím výkonům měli respekt. Hrají v netypickém rozestavení, a proto ta příprava na utkání byla z naší strany o něco složitější než obvykle. Snažili jsme se eliminovat jejich hlavní zbraně a někdy to bylo až na hraně sebeobětování. Zápas byl hodně o koncentraci, ale nenapadlo mě, že jej rozhodne hned první branka. Varnsdorf byl lepší na balonu, navíc jsme přežili klíčových pět, deset minut zkraje druhého poločasu. Kdyby soupeř své šance proměnil, asi by se zápas lámal jiným směrem. Získali jsme body s těžkým soupeřem a za to nasazení a morálku jsou pro nás odměnou.“

Fotogalerie

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství

4. 4. 2024

V pátek se představíme na hřišti na jaře neporažené Vlašimi