Třetí výhra v řadě, podruhé za sebou pět gólů!

9. 4. 2017 | FB

Viktorka proti Frýdku-Místku zaznamenala třetí výhru v řadě, navíc podruhé za sebou nastřílela svémi soupeři pět gólů. Proti Valcířům se třikrát trefil Engelmann a dvakrát Dočekal.

21. kolo, Fortuna národní liga, ne 9. 4. 2017, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Frýdek-Místek

5:0 (3:0)
logo

Branky: 23. Dočekal (Podrazký), 25. Engelmann (Urbanec), 39. Engelmann (Čapek), 59. Dočekal (Podrazký), 72. Engelmann. Rozhodčí: Dubravský – Batík, Vodrážka. ŽK: Čapek, Opluštil, Dočekal – Spasojevič, Hykel, Literák. Diváci: 1535. 

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Pardubský – Čapek, Podrazký, Krystan – Urbanec (68. Trýzna), Dočekal (76. Telnar), Engelmann (83. Volek).
MFK Frýdek-Místek:
Prepsl – Ilko, Literák, Berežný, Švrček – Byrtus, Šumský, Spasojevič (57. Hamšík), Slaninka (85. Fukala) – Nworah – Ševčík (66. Hykel).

Reportáž

Zápas proti Frýdku-Místku až příliš připomínal předchozí výhru Viktorky v Sokolově. I tentokrát do utkání vstoupil lépe soupeř, zahrával několik standardních situací, ale prosadit se nedokázal.

A tak začalo úřadovat mužstvo Davida Vavrušky. V 21. minutě Viktorka udeřila po rohovém kopu, po němž se hlavou prosadil Tomáš Dočekal. A o tři minuty později bylo ještě veseleji. Po autovém vhazování a centru na zadní tyč vložil do dráhy letu míče hlavu Vojtěch Engelmann a Viktorka se radovala z druhého gólu.

Na 3:0 mohl zvýšit Urbanec, ale tentokrát ho vychytal Prepsl v bráně Valcířů. Ale Žižkov to nemrzelo – v 39. minutě vyslal Čapek na bránu soupeře Vojtěcha Engelmanna, který šajtlí překonal bezmocného Prepsla.

Zkraje druhého poločasu se potvrdilo známé „nedáš – dostaneš“. Zatímco Byrtus ve své šanci neuspěl, Viktorka přidala čtvrtý gól. Protiútok po levé straně vyšperkoval Podrazký přesným dloubáčkem na Tomáše Dočekala, který svým druhým gólem v utkání zvýšil na 4:0.

Dvacet minut před koncem završil Vojtěch Engelmann hattrick. Na levé straně předskočil obránce, následně si obhodil brankáře a zakončením do prázdné brány upravil na konečných 5:0.

Viktorii se tak podařilo vstřelit podruhé za sebou pět gólů, prodloužila sérii výher na tři zápasy a domácí neporazitelnost už na jedenáct utkání.

Ohlasy

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Podobně jako v Sokolově, i nyní byl soupeř ze začátku utkání lepší. Frýdek-Místek vstoupil do zápasu lépe než my, byl dobře připravený a zhruba do pětadvacáté minuty byl lepší. Je to jedna z věcí, na které se musíme zaměřit a zapracovat na ní. Naopak musím vyzdvihnout velice dobře zahrávané standardní situace, které nacvičujeme a není to nic na náhodu. A právě v době, kdy byl soupeř lepší, jsme si standardní situaci pomohli. Následný gól nás uklidnil, začali jsme hrát svou hru a opět jsme byli velice produktivní. Pozitivní věcí je zároveň to, že pracujeme a vystupujeme jako tým. Jsme nyní na vítězné vlně, ale na druhou stranu nás čekají nesmírně těžké zápasy, které teprve ukážou, jak na tom jsme, byť k Frýdku-Místku samozřejmě chováme velký respekt.“

Fotogalerie

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně