Viktorka v Pardubicích bod nevydolovala, padla i díky vlastnímu gólu

20. 7. 2019 | Martin Svoboda foto FK Pardubice

Fotbalisté Viktorie Žižkov mají za sebou první vystoupení v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na hřišti FK Pardubice prohráli stejně jako před třemi měsíci těsně o gól 2:1. Pražané sahali v závěru po remíze, avšak vyrovnávací branku v 89. minutě vsítil Felipe Egidio po hraní rukou.

1. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, so 20. 7. 2019, 10:15
logo

FK Pardubice

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:1 (2:0)
logo

Branky: 29. Čelůstka, 43. Gil (vla.) – 78. Březina. Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Dohnálek. ŽK: Zifčák – Gil, Řezáč, Batioja. Diváci: 789

FK Pardubice:
Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Mužík (56. Sokol), Hlavatý (79. Kovář), Černý, Pfeifer – Huf (29. Zifčák).
FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Švenger – Řezáč, Maksić, Březina, Tusjak – Gil (85. Petrlák), Halgoš (68. Súkenník) – Urbanec, Bazal, Guti (57. Felipe) – Batioja.

Reportáž

Jako první se do vedení mohl dostat Žižkov. Ve 12. minutě Guti napadal rozehrávku Letáčka, který nakonec nakopl míč jen na dotírajícího útočníka hostů, od kterého se odrazil jen kousek vedle levé tyče branky Pardubic.

O tři minuty později se do své první šance v utkání dostali také domácí fotbalisté. Prosek skvělou přihrávkou vysunul Mužíka, jehož únik skončil střelou do nohy Švengera.

Po necelé půlhodině hry se skóre měnilo poprvé. Huf se dostal do pozice pro střelu a byl faulován Gilem. K následnému volnému přímému kopu z hranice pokutového území se postavil Tomáš Čelůstka a ten ukrytou přízemní střelou prostřelil brankáře Viktorie.

Ještě do poločasu se tým z východu Čech dostal do vedení o dvě branky. Z pravé strany vyslal míč do pokutového území Hlavatý a do vlastní branky ho uklidil Američan Luis Gil.

V závěru první půle vyslal skvělou střelu na domácí branku Řezáč. Ten míč nasměroval přesně do šibenice, jenomže Letáček se skvěle natáhl a konečky prstů balón tečoval na tyč.

Po výměně stran mohl Pardubice do tříbrankového manka poslat Žifčák, jeho hlavička po skvělém centru Čelůstky však skončila v moci Švengera.

Žižkov poté jakoby převzal iniciativu a útočil převážně on, do velkých šanci se však nedostával. Až v 78. minutě se postavil k přímému kopu David Březina, jehož nechytatelná rána skončila za zády Letáčka.

Minutu před koncem řádné hrací doby se hosté radovali ze vstřelené vyrovnávací branky. Po akci po levé straně hřiště se do zakončení dostal Felipe Egidio, ten si však pomohl při zpracování rukou a tak gól nebyl uznán.

Zdroj : fnliga.cz

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně