Viktorka se rozjela. Proti Varnsdorfu třetí výhra v řadě, třetí místo a 286 minut bez inkasovaného gólu!

25. 8. 2019 | Martin Svoboda

Na Žižkově se po dlouhé době vydatně tleská, padají góly a hra Viktorie lahodí oku. Letní proměna týmu se ukazuje jako správná a začíná fungovat bez odkladu. Po šestém kole je na kontě svěřenců trenéra Haška už nyní o dva body více, než za celý loňský podzim - 12! Tentokrát to odnesl Varnsdorf, který neměl pod vysílačem nejmenší šanci. Viktoriáni ho hladce přehráli a potvrdili nejen předešlé vítězství z Chrudimi, ale hlavně vynikající formu pro další část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

6. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 25. 8. 2019, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Varnsdorf

3:0 (2:0)
logo

Branky: 10. Diviš, 32. Batioja, 60. Bazal. Rozhodčí: Marek – Vlasjuk, Mojžíš. ŽK: Kocourek, Micovčák (oba VDF). ČK: Micovčák (VDF). Diváci: 1328

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja (76. Petrlák), Súkenník – Urbanec (69. Cabaña), Gil, Bazal – Diviš (67. Čapek).
FK Varnsdorf:
Samoel – Finěk, Lehoczki, Kubista, Heppner – Ondráček, Kocourek – Schön (46. Bláha), Breda (89. Houser), Barac – Micovčák.

Reportáž

Byl to zápas na jednu branku. Do vyloučení dokázali varnsdorfští ještě jakš takš vzdorovat, ale ve druhé půli byl už obraz hry jednoznačný.

Žižkov od první minuty dominoval, z jejích hráčů byla cítit síla a chuť pokračovat ve vítězném tažení. Hodně zaměstnaná obrana hostů odvracela od samého začátku jednu akci za druhou. Brankář Samoel musel kapitulovat už v 10. minutě, po Řezáčově kolmici za obranu běžel sám na bránu Jaroslav Diviš a chladnokrevnou střelou mezi gólmanovými nohami otevřel skóre - 1:0.

Varnsdorfský tým nijak na vývoj skóre nereagoval a hrál stále to samé. Málo běhal a Viktorka tím pádem definitivně ovládla střed hřiště. V dalších pokusech podruhé dostat balón za Samoelova záda se prezentoval několikrát Luis Gil. Ve 32. minutě eliminoval rychlého Diviše skluzem Kubista, aby z dalšího rychlého útoku Augusto Batioja z malého vápna zvýšil na 2:0.

Ještě před skončením prvního poločasu byli diváci svědky zkratu Erika Micovčáka. Nejprve varnsdorfský útočník simuloval pád ve vápně, zač dává i rozhodčí Marek žlutou kartou. Následně se ale zcela nepochopitelně do sudího slovně pustil a na scéně byla druhá žlutá. Hloupé Misovčákovo vyloučení tím utlumilo šance Severočechů nadobro. Do přestávky stačila ještě Viktoria Opluštilem nastřelit břevno, a po té přišla Březinova tvrdá střela, kterou Samoel kryl na roh.

Ve druhé půli se Žižkov definitivně usídlil na půli Varnsdorfu a prakticky jí celých 45 minut neopustil. Šance střídala šanci, bylo s podivem, co všechno Viktorce lítá mimo tři tyče. Abychom byli spravedliví, hodně toho zneškodnil dnes vynikající gólman hostí Miroslav Samoel. Přesně po hodině hry předvedl fotbalovou parádu Josef Bazal. K záložníkovi domácích se dostal asi 20 metrů před bránou míč, který trefil z voleje nejpřesněji, jako mohl - 3:0

Do konce zápasu už sice žádná branka nepadla, ale to neznamená, že se o to Žižkov nesnažil. I prostřídaná sestava dokázala Samoelovi zatápět, a zápas se pak dohrával ve značné a neskrývané euforii domácích.

Ohlasy

Zdeněk Hašek (trenér FK Viktoria Žižkov): První půli jsme odehráli asi nejlepší poločas pode mnou. Byli jsme ve všech činnostech lepší. Za výkon v první půli jsem strašně rád. Ukázala se tam zkušenost a vyhranost. Po gólech jsme se uklidnili a po vyloučení nebylo co řešit. To, že jsme se loni zvládli zachránit na poslední chvíli, to v té kabině je. Poskládali jsme to dobře i z nových hráčů a rychle se to chytlo. Třetí, čtvrtý zápas si to sedlo a neměníme sestavu. Dnes to byl ale náš nejlepší výkon.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!