Viktorka poprvé doma nevyhrála. Bojovný Hradec v nervózním závěru ubránil těsnou výhru

15. 9. 2019 | Martin Svoboda

Urputná řežba plná tvrdých osobních soubojů, které byly často okořeněné i zápasnickými chvaty, byla dopoledne k vidění při zápase dvou týmů z první poloviny tabulky mezi Viktorií Žižkov a Hradcem Králové. Hosté si v prvním poločase, i díky zmatku v obraně Viktorky při druhém gólu, vytvořili solidní náskok do druhého dějství, který se domácím hlavičkou Čapka podařilo už jen korigovat. Viktoriáni tak museli skousnout první porážku po čtyřech zápasech.

8. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ne 15. 9. 2019, 10:15
logo

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Hradec Králové

1:2 (0.2)
logo

Branky: 60. Čapek – 37. Jukl, 40. Soukeník. Rozhodčí: Denev – Nádvorník, Klupák. ŽK: Švenger, Bazal – Kvída, Ottmar, Martinec, Leibl, Zbrožek. Diváci: 1831

FK VIKTORIA ŽIŽKOV:
Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja (82. Petrlák), Súkenník – Urbanec (56. Čapek), Gil (56. Bazal), Martan – Diviš.
FC Hradec Králové:
Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Soukeník, Zbrožek, Jukl - Frýdek (85. Leibl), Prekop (65. Firbacher), Vlkanova (80. Šípek).

Reportáž

Na zápas pod vysílač přišlo tentokrát o poznání víc diváků, než tomu v minulosti bývalo. Viktorka, která před tímto kolem figurovala na 3. místě přitáhla do ochozů, včetně stovky východočeských fandů, bezmála dvě tisícovky diváků. 

Od úvodních minut bylo patrné, že na sebe narazila dvě sebevědomá a úderná mužstva. Byl to boj od první minuty, nikdo nic nevypouštěl, trenéří se u lajny překřikovali v pokynech a divácká kulisa se zmiňovaným početným davem v ochozech přidala zápasu nádech ligové atmosféry.

První velkou šanci měl v 18. minutě po nebezpečné střele Christián Frýdek, Milan Švenger si šel málem poprvé do sítě pro míč. V 37. minutě se už hradecká radost mohla razantně projevit. Přesnou ranou za hranicí velkého vápna se připomněl syn generálního ředitel Votroků Robert Jukl - 0:1.

Další pohroma a to doslova z vlastních řad přišla pro žižkovský tým jen pár minut poté. Dezorientovaný obránce domácích Marek Opluštil poslal svojí chybou do tutové šance Dominika Soukeníka a ten navýšil skóre na 0:2. Na svěřence domácího kouče Zdeňka Haška padla deka a do konce poločasu nebyli schopni na kloudnou odpověď v podobě nebezpečného útoku, natož snížení poločasového skóre.

Krátce po přestávce se Votroci dostali do přečíslení a nesmírně hbitý Adam Vlkonova vyzval k minutě slávy Erika Prekopa, jenže ten s možností naložil tak, že z ní byl jen rohový kop.. Pak přišla konečně ke slovu už také Viktorka.. Zkušený gólman hostů Radim Ottmar špatně vyběhl a David Čapek, jenž byl na hřišti sotva pět minut, hlavičkou z malého vápna potěšil žižkovké fanoušky gólem na 1:2.

Závěrečnou desetiminutovku zahájil hradecký Christián Frýdek. Ve spolupráci s Jakubem Šípkem ohrozili Švengerovu bránu ve stoprocentní šanci. Druhý jmenovaný ovšem hlavou možnost zahodil. V nastaveném čase pak měla Viktorka výbornou možnost na vyrovnání. K přímému kopu se postavil David Březina, tvrdou střelou ale trefil pouze hradeckou zeď. 

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně

9. 3. 2024

V jarní domácí premiéře přivítáme na Seifertce osmou Opavu

8. 3. 2024

Představujeme fanouškům partnera Viktorky - Sběrné suroviny UH, s.r.o.