Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

10. 4. 2024 | Wear

Bude to pořádně našlapaných osm dnů. A pořádně důležitých. Viktorku čekají od neděle do neděle celkem tři mistrovské zápasy, jeden důležitější, než druhý. Tento trojboj odstartují svěřenci kouče Nikla na domácím stadionu proti Kroměříži, které mají z podzimu co vracet.

Byl to tehdy v září na Hané fotbalový svátek. Domácí přišla povzbudit rekordní návštěva a vydařilo se i počasí. K naší smůle se však utkání samotné vyvedlo lépe hráčům s hvězdou na srdci. Nic platná nám nebyla převaha střelecká (7:4), ani rohová (7:3). Po nedůslednosti v obraně se prosadil nejlepší střelec Kroměříže Dočkal a jelikož Žižkováci své šance zahazovali, vraceli se po prohře 0:1 na Žižkov bez bodů. Od té doby jsme zaregistrovali v táboře našeho nedělního soupeře dvě aktuality. Kanonýr Dostál se v říjnu gólově zasekl, přesto si s pěti trefami drží pomyslnou korunu krále kroměřížských střelců. A exviktorián Martin Surynek se v zimní pouze definitivně přesunul z kabiny do kanceláře realizáku na pozici asistenta trenéra. Pokud jde o vstup do jara, ten měla Kroměříž snový. Výhra nad tehdejším lídrem z Vyškova (1:0) byla nečekaná, ale o to více cenná. V dalších kolech už to totiž tak hvězdné nebylo, svěřenci kouče Ondy nastřádali ze čtyř zápasů je tři body za nerozhodné výsledky (Jihlava, Opava, Líšeň) a po domácí prohře s Příbramí se tak jarní zisk ustálil na současných šesti bodech. Kroměříži patří v tabulce čtrnáctá příčka, jen o skóre za Viktorkou, tudíž o významu nedělního duelu není třeba polemizovat.

V minulém kole proti Líšni (1:1) nastoupili Hanáci ve složení :

Dostál – Matoušek, Zavadil, Houser (65. Jaroň), Jeleček, Cupák, Kudela, Machalík (86. Hrdlička), Fulnek (46. Dočkal), Chwaszcz (46. Vincour), Silný (78. Martinek)

Družina Marka Nikla půjde do důležité bitvy dobře naladěna. Viktoriáni napravili nepříliš povedené představení s Olomoucí výhrou na hřišti Vlašimi a v neděli budou chtít poprvé dokázat to, co se jim v této sezóně dosud nepodařilo – potvrdit vítězství z předchozího kola ziskem dalších tří bodů.

Utkání 22. kola F:NL začíná na Seifertce v neděli, 14. dubna, v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Batík s asistenty Antoníčkem a Dohnálkem.

Fanouškům opět doporučujeme nákup vstupenek online v předprodeji, pořídit je můžete ZDE.

Přijďte Viktorce fandit, tým vaši podporu potřebuje!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit