Viktorka zvolila zkušenost, kvalitu a žižkovskou krev. Áčko povedou Václav Kotal s Michalem Šmardou

21. 5. 2022 | Text a foto : Wear

Jeden z hlavních otazníků, který zajímal nejen fanoušky Viktorky, je vyřešen. Vedení klubu jmenovalo ke kormidlu prvního týmu sehrané duo Václav Kotal (69) a Michal Šmarda (51). Třetím do party zůstává Ondřej Švejdík (39). Sportovní úsek klubu bude mít na starosti Zdeněk Koukal (38).

"Jsem moc rád, že vše klaplo a domluvili jsme se. A věřím, že jsme tím našim fanouškům vyslali jasný vzkaz - že chceme Viktorku vrátit tam, kam patří. Naším společným cílem je postup" říká rozhodně spolumajitel klubu Milan Richter.

Václav Kotal má na svém kontě na dvě stovky ligových zápasů a 31 branek v dresu pražské Sparty. Jako hráč působil např. i v Hradci Králové, na Kypru, nebo v Rakousku. Koučoval Zbrojovku, nebo Jablonec, Hradec Králové dokázal vrátit do první ligy. Ve Spartě trénoval béčko, skautoval a v únoru 2020 převzal na Letné první tým, který dovedl k vítězství v Českém poháru. V letech 2016-19 trénoval reprezentační tým ČR kategorie U17.

Michal Šmarda je dvorním parťákem Václava Kotala. V lize zvládl úctyhodných 341 zápasů. Hrával za Hradec, Spartu, Viktorku, nebo Bohemians. S Václavem Kotalem stál na lavičce Jablonce, Brna i Sparty. S Viktorkou dosáhl dvakrát na bronzový stupínek, v roce 2002 zvedl v bíločerveném dresu nad hlavu Český pohár a byl např. i u slavné výhry nad Glasgow Rangers. Na jaře působil jako asistent v Prostějově.

Ondřej Švejdík už v roli asistenta dokončil u áčka uplynulou sezónu. Nadále bude pokračovat i jako hlavní kouč béčka a zajišťovat tak kontinuitu mezi oběma týmy.

Vítejte na Žižkově a ať se vám ve Viktorce daří, pánové!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!






logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině