Směr východ! Viktoriáni vyráží hodovat pod hradecká lízátka.

3. 4. 2021 | Wear

Hlava 22. Román amerického spisovatele Josepha Hellera je světový bestseller. Ovšem dvaadvacítky v podání Viktorky už tolik nadšení nevzbuzují. 22 bodů, 22 vstřelených branek, 22 obdržených. Suma sumárum, šesté místo a nemalý odstup na špičku tabulky, to je stav, který chtějí Viktoriáni co nejrychleji změnit. První šance přichází o Velikonocích a hned jde o výzvu největší - vedoucí tým F:NL, hradečtí Votroci.

     Východočeši jako by žili žižkovský sen. První místo, přiklepnutá výstavba stadionu, solidní forma. Nic z toho zatím svěřenci kouče Davida Oulehly nemají, ale brod je ještě daleko. Do Hradce pojede Viktorka s nálepkou druhého nejlepšího týmu na venkovních hřištích (na soupeřových trávnících jsme dosud získali 15 bodů, více než 2x větší přiděl, než na Proseku) a bude chtít nejen dokázat, že svojí fotbalovou kvalitou patří do vyšších pater, ale také vylepšit nelichotivou bilanci vzájemných zápasů z posledních let. Podzimní vyrovnaný duel v proseckém azylu rozhodly dva rychlé direkty Závišky a Prekopa v rozmezí tří minut a na loňský souboj na Všesportovním stadionu by bíločervení nejraději zapomněli úplně. Votroci tehdy vyučovali z produktivity, za dvacet minut svítil na ukazateli skore stav 3:0 a bylo po zápase. Svěřenci trenéra Zdenko Frťaly zatím na jaře odehráli dva zápasy s bilancí jedné výhry (4:0 Jihlava) a jedné prohry (1:2 Líšeň), jeden duel (Chrudim) byl soupeři odložen. V táboře Východočechů již tradičně narazíme na staré známé. Jirka Sabou zastává již několik sezon funkci sportovního ředitele Votroků, na place se pak bude snažit rozbíjet útočnou snahu Viktorky záložník Petr Kodeš, který oblékal žižkovský dres na podzim 2017. David Oulehla se bude muset obejít bez vykartovaného Daniela Pudila, zpět z reprezentačního srazu je naopak Jonas Auer.

     Utkání 16. kola F:NL má na Všesportovním stadionu výkop v neděli v 16:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Pavel Franěk, kterému budou na čarách asistovat David Hock a Martin Leška. Delegátem fotbalové asociace je Martin Wilczek, technickým delegátem Mgr. Milan Ondo.

     Utkání si pro své vysílání vybral partner druhé ligy spol. Fortuna. Fanoušci si mohou tradičně naladit i živý přenos Radia Žižkov zde .

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!