Pětkrát a dost! Viktorka chce ˝doma˝ konečně slavit. Na Proseku vyzve Ústí nad Labem.

17. 4. 2021 | Wear

Spadalo listí ze stromů, napadl a roztál sníh, přišlo jaro. Tak dlouhá doba dělí Viktoriány od posledního vítězství v jejich azylu na pražském Proseku. Na úspěšný listopadový zápas s Líšní se pokoušeli už pětkrát navázat, zatím vždy neúspěšně. V neděli přijde pokus s pořadovým číslem šest.

Žádná lehká práce však svěřence kouče Davida Oulehly nečeká. Ba naopak. Arma sice dostala v úvodu jara pořádný knockout na Julisce (Dukla 0:5), ale rychle se oklepala a stala se z ní štika druhé ligy. Po pražském debaklu následovalo pět zápasů bez porážky, zisk 11 bodů z patnácti možných a šéfové klubu si nad rozhodnutím angažovat Davida Jarolíma mohou mnout spokojeně ruce. Herních zkušeností nasbíral nedávný reprezentant víc než dost (Bayern Mnichov, FC Norimberk, Hamburger SV), ty trenérské začíná v profifotbalu nabírat právě na severu Čech. Ústí těží z neprostupné defenzivy, v pěti zápasech inkasovalo pouze jedinkrát (Jihlava 2:1) a s nulou vzadu zvládlo poslední tři duely. To by mohla být pro Viktoriány výzva. Se stejnou bilancí přijelo před týdnem na Prosek Blansko a díky trefě Igora Súkenníka se nám podařilo soupeřovu šňůru přetrhnout. Bíločerveným se však dlouhodobě nedaří udělat ten zásadní první krok, který by je k vytoužené výhře nasměroval. Již osmkrát v řadě pustili soupeře do vedení a pocit úvodního gólu si naposledy užili v již zmiňovaném podzimním duelu proti Líšni.

První vzájemný souboj této sezóny dopadl lépe pro hosty (Ústí 2:1). Viktorku poslal v utkání sedmého kola do vedení Jakub Urbanec, ale Armě se podařilo zápas ve druhém poločasu otočit. Poslední výhra žižkovských se tak datuje na rok 2019 (2:1, Diviš, Halgoš).

Utkání 19. kola F:NL má na Proseku výkop v neděli v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Petr Hocek s asistenty Jiřím Pečenkou a Janem Hurychem. Delegátem LA je Ladislav Míka, technickým delegátem Jiří Neuberg.

Registrovaní zákazníci mohou zápas sledovat na webu partnera druhé ligy spol. Fortuna. Přenos Rádia Žižkov naladíte ZDE.

logo logo
27. kolo, F:NL, st 8. 5. 2024

FC Zbrojovka Brno

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

0:2
logo logo
28. kolo, F:NL, ne 12. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Varnsdorf

10:15
2. 5. 2024

Viktorku čeká v neděli výzva, přijede Vyškov pokukující po prvním fleku

28. 4. 2024

Viktorka na Letné chybovala a neproměňovala šance

27. 4. 2024

Na postup do vyřazovací části naší soutěže bylo potřeba 11 bodů

26. 4. 2024

Viktorka se v rámci 25. kola F:NL představí v neděli před televizními kamerami na Letné