Den D pro Viktorku! Zítra od 19:00 se bude hlasovat o osudu žižkovského klenotu.

26. 4. 2021 | Splavec

Buď anebo. Naděje na návrat domů pod vysílač či příprava na ztrátu licence. Před zítřejším Zastupitelstvem MČ Praha 3 jsou karty položeny jasně. Poslední týdny probíhala intenzivní jednání o podobě smlouvy o investici, která umožní klubu vložit peníze do rekonstrukce stadionu a zajistit návrat na „Seifertku“. Zároveň komplexně řeší i vývoj situace do budoucna. Pokud klub dostojí svému závazku a licenci získá, prodeji na základě již dříve představených indikativních podmínek by nemělo stát nic v cestě.

„Radnici předkládáme jasnou nabídku. Chceme se vrátit zpět DOMŮ co nejdříve a dle nás to zítřejší hlasování může zajistit. Pokud se zastupitelstvo vyjádří kladně, začneme okamžitě s rekonstrukcí. Věřím, že vše klapne a uvidíme se od příští sezóny zase na Žižkově! Samozřejmě je smlouva výsledkem více než ročních jednání, ve kterých musely obě strany udělat několik kompromisů. My jsme radnici předložili jasné záruky, které ještě v prosinci chyběly a indikativní podmínky už mají většinovou podporu. Smlouva samotná je pak vždy „právní souboj“, ale myslím, že výsledná podoba je opravdu férovou zárukou, jak pro obě strany, tak především pro budoucnost samotné Viktorky. To by měl být hlavní cíl. Viktorku zachránit a klubu dát šanci licenci zajistit. Sám si ani nechci představit, že by to zítra neprošlo. Znamenalo by to totiž prakticky konec Viktorky, jak ji známe. Já však cítím, že podporu získáme napříč politickým spektrem. Viktorka tu je více než 118 let, je žižkovským klenotem a doufám, že si to zástupci Prahy 3 zítra naplno uvědomí,“ uvedl k zítřejšímu jednání šéf klubu Milan Richter.

Dříve vyjednané a odsouhlasené indikativní podmínky:

1) Okamžitá investice FKVŽ do 25 milionů korun do rekonstrukce stadionu.
2) Další investice, rekonstrukce a modernizace provede klub ve chvíli, kdy bude stadion převeden do majetku klubu.
3) Do 20 let od podepsání smlouvy o prodeji stadionu do majetku klubu vybuduje klub nový stadion na stávajícím místě v Seifertově ulici.
4) V případě objektivních důvodů, které znemožní vybudování nového stadionu na stávajícím místě, bude nový stadion vybudován na jiném místě v Praze. Na pozemku při ulici Seifertova, bude vybudováno tréninkové zázemí pro mládež FKVZ obdobného rozsahu jako stávající Stadion. Bude obsahovat travnatou venkovní plochu splňující požadavky soutěžních zápasů mládeže, tělocvičnu, posilovnu, relaxační zónu, šatny, sprchy, zázemí pro klub, obslužnou plochu a další potřebné vybavení tak, aby bylo možné využití i v letním a zimním období.
5) Na původním stadionu se bude hrát do doby, než začnou stavební práce spojené s přípravou výstavby stadionu nového.
6) Investice klubu v hodnotě 25 milionů korun do mládeže a rozvoje sportu v Praze 3.
7) MČ P3 má 20 let od podepsání smlouvy o prodeji stadionu do majetku klubu právo zpětného odkupu v případě, že klub nesplní podmínku vybudování stadionu v ulici Seifertova nebo podmínku vybudování tréninkového zázemí pro mládež FK VŽ na témže místě.

Závazky klubu vyplývající ze smlouvy o investici:

  • Investice do výše 25 milionů v režimu veřejných zakázek (do majetku MČ P3), a poté dokončení rekonstrukce a modernizace po převedení stadionu do majetku klubu (k prodeji dojde do 30. ledna 2022).
  • Klub udělá maximum pro zajištění licence pro sezónu 2021/2022.
  • Radnice má právo od smlouvy odstoupit ve chvíli, kdy klub nezajistí licenci pro sezónu 2021/22.
  • Pokud klub splní podmínky smlouvy, dojde k přípravě kupní smlouvy a dokončení převodu stadionu do majetku klubu do 30. ledna 2022.
  • Klub díky celkovým investicím zajistí licenci a dále bude jednat na základě výše uvedených indikativních podmínek.

Kdokoliv může přijít zítra Viktorku podpořit přímo na místo jednání zastupitelstva do hotelu Olšanka. Hlasování bylo zařazeno jako pevný bod na 19:00. Sledovat můžete také on-line na YouTube kanálu MČ Praha 3. Díky všem za podporu!

Předložená smlouva v náhledu ZDE.


logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!

17. 4. 2024

Z jižních Čech bez bodů, Táborsko vrátilo Viktorce vysokou prohru z podzimu