Je tu derby! Viktorku čeká armáda generála Bogase.

5. 5. 2021 | Wear

Od 15:00 bude na pražské Julisce k vidění souboj dvou nedávných parťáků. David Oulehla a kouč Dukly, Bohuslav Pilný, tvořili duo, které spolupracovalo na Žižkově před čtyřmi lety. Dnes se potkají v roli soupeřů a ten úspěšnější se se svým týmem posune na čtvrtou příčku druholigové tabulky.

Trenér Pilný se na Julisce hlásil do služby před dvěma týdny a od té doby to na Praze 6 vypadá jako v kasárnách před příjezdem delegace z generálního štábu. Dukla získala ve čtyřech zápasech plných deset bodů z dvanácti možných, prohnala se kolem Viktorky a usadila se na poklidném pátém místě. K posledním úspěšným výsledkům nepotřebovali domácí žádné kanonády, třikrát jim k bodům stačil jediný gól (Jihlava 1:0, Vlašim 1:1, Chrudim 1:0) a ke skalpu Blanska dva (2:1). Oba dnešní soupeře "zdobí" podobná úspěšnost v domácím prostředí. Jestliže se Viktorka na proseckém azylu hledá jen velmi pozvolna a dokázala doma zvítězit pouze čtyřikrát, Dukla je na tom na Julisce ještě hůř - soupeř sjížděl od stadionu z kopce směrem na kulaťák s prázdnou jen ve třech případech. Lépe jsou na tom oba týmy venku, což žlutočervení potvrdili v listopadu i na Proseku (0:2, Fábry, Ugwu). Trenéra Oulehlu potěšil o víkendu (Varnsdorf 1:0) návrat kanonýra Diviše i jeho střelecké formy (7 gólů), stejně tak jako čisté konto.

Jak se Viktorce v derby povede můžete sledovat v přímém přenosu České televize na kanálu ČT Sport. Utkání má na Julisce výkop v 15:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Alex Denev s asistenty Janem Váňou a Lukášem Matouškem. Čtvrtým rozhodčím je Tomáš Ulrich, delegátel FA Jiří Kureš, technickým delegátem Ladislav Kruliš.

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně

9. 3. 2024

V jarní domácí premiéře přivítáme na Seifertce osmou Opavu

8. 3. 2024

Představujeme fanouškům partnera Viktorky - Sběrné suroviny UH, s.r.o.