Od Blaníku přijíždí vlašimští rytíři. Prosek uvidí bitvu o čtvrté místo.

8. 5. 2021 | Wear

Po nepovedeném startu jara se Viktorka postupně posouvá zpět do horních pater druholigové tabulky. Pokud se jí podaří úspěšně zvládnout nedělní duel s Vlašimí, vystřídá svého soupeře na čtvrté pozici. Nečeká ji však nic jednoduchého, na svěřence Daniela Šmejkala hledáme marně recept už dva roky.

Poslední výhra se narodila v květnu 2019 (2:0, Mizerák vlastní, Frizoni) a z tehdejší základní sestavy zůstala na Žižkově jen šestice Soukup, Batioja, Bazal, Opluštil, Urbanec a Žežulka. Od té doby jsme na Středočechy narazili celkem čtyřikrát a vždy se po závěrečném hvizdu radoval soupeř. K mistrovským výhrám (2:1, 1:0, 3:0) přidal letos v zimě i vítězství v přípravě (1:0) a tým Davida Oulehly tak čeká další výzva k přerušení negativní série. Vlašim má na jaře vynikající formu, v posledních devíti zápasech klopýtla pouze jednou (Blansko 0:2) a se statistikou 4-4-1 patří k nejúspěšnějším týmům posledních měsíců. V minulém kole si bez větších problémů poradila s Vyšehradem (3:1) a na výhře se jedním gólem podílel i exviktorián Marek Červenka, s osmi zásahy nejlepší střelec modrobílých. V kádru soupeře najdeme i další hráče, kteří v době nedávné oblékali žižkovský dres, např. gólman Josef Řehák, nebo rychlík Michal Vrána. Ve vzájemném podzimním duelu připravila Vlašim Viktorce nejtěžší porážku sezony (3:0), třígolovým rozdílem nás žádný jiný soupeř letos nepřehrál. Je tedy více než patrné, že o motivaci mají svěřenci trenéra Oulehly postaráno. Do utkání půjdou povzbuzeni vítězným derby s Duklou (2:1) i zlepšenou formou v posledních týdnech (3-2-1).

Utkání 23. kola F:NL má na Proseku výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Vít Nedvěd s asistenty Zdeňkem Vaňkátem a Petrem Líkařem. Delegátem FA je Slavomír Kozel, technickým delegátem Petr Kolbaba. Utkání si pro přenos na svých stránkách vybral partner soutěže spol. Fortuna. Tradiční přímý přenos Radia Žižkov si můžete naladit ZDE.

Utkání bude moci, v souladu s nařízeními LFA, opět shlédnout několik desitek permanentkářů. Podmínkou je negativní test na covid ne starší 46 hodin a potvrzení klubu.

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně