Goodbye, Mr. Pudil ... Zápas proti Táborsku uzavře jednu velkou kapitolu.

27. 5. 2021 | Wear

Závěrečný zápas druhé ligy ročníku 2020/2021 bude atraktivní v mnoha směrech. Fanoušci uvidí boj Viktorky o potvrzení čtvrého místa, které by znamenalo vyrovnání nejlepšího umístění za posledních osm let, nebo atak kanonýra Diviše na vylepšení aktuálně třetí pozice mezi střelci celé F:NL. Ale také jednu velkou derniéru. V pětatřiceti letech se s aktivní profi kariérou rozloučí nejzkušenější z Viktoriánů, Daniel Pudil.

A fotbalový osud mu pro ni vybral podium, které by rozhodně nečekal. Koho by napadlo, že k poslednímu soutěžnímu zápasu vyběhne na stejném stadionku, kde před třiceti lety, coby malý capart, začínal kopat do míče. Dan přišel do Viktorky s jasnými úkoly. Přinést do našich obranných řad zkušenost, pomoci týmu do horních pater a stát se mentorem mladších parťáků. A po roce může s čistým svědomím ohlásit - splněno! Na place odvedl trenérům práci, kterou od něho očekávali a čtvrté místo, s ohledem na všechny vnější vlivy, které tuto žižkovskou sezonu provázejí, nelze hodnotit jinak, než jako nadstandardní. A ze zkušeností, které po jeho boku nabrali Žežulka a spol., bude, doufejme, Viktorka těžit v budoucnu ještě dlouho. Dan Pudil odchází z fotbalových trávníků. Přednost už dostane rodina. Ale stopa, kterou v historii nejkrásnější hry na světě zanechal, je pořádně hluboká. O jeho kvalitách se mohli mnohem více přesvědčit fanoušci v zahraničí, kde odehrál třikrát více zápasů, než doma. Tři tituly, reprezentace, účast na Euru, úspěšná zahraniční angažmá. Loučí se PAN hráč. A nám je ctí, že ten (pravděpodobně) poslední zápas odehraje v našem dresu. V dresu Viktorky Žižkov. Výsledek utkání je, samozřejmě, důležitý a hráči k souboji s Táborskem nastoupí, jako vždy, s jednoznačným cílem vybojovat tři body. Ale ať už to na trávníku dopadne jakkoli, v neděli bude znít na Proseku zasloužený potlesk. Pro Půďu.

Zápas proti FC MAS Táborsko má výkop v 15:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tomáš Batík s asistenty Janem Patákem a Lukášem Lakomým. Delegátem FA je Luděk Lhoták, technickým delegátem Stanislav Kaláb. Reportáž Rádia Žižkov si můžete naladit ZDE.

Do hlediště mají zajištěn vstup registrovaní držitelé permanentek s potvrzením účasti od klubu.

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně