Jak žižkovský Lojza hlídal reprezentaci při Mistrovství Evropy

22. 7. 2021 | Wear

Jeho mohutnou postavu nepřehlédnete. Pokud chodíte fandit Viktorce do hlediště, znáte ho nejspíš lépe, než některé hráče. Už roky dohlíží se svojí agenturou na pořádek na stadionu a bezpečnost fanoušků. A párkrát do roka má Alois Neuman a jeho lidé tu čest postarat se o chloubu českého fotbalu, reprezentaci.

Wear : Lojzo, letošní ME bylo kolikátou akcí pro tvoji agenturu?


AN : To už ani nespočítám. Začátek práce pro ČMFS (dnes FAČR) se datuje na rok 2008, kdy jsme dostali na zodpovědnost ME U19 na Viktorce. Samotné ME dospělých pro nás bylo druhé, k tomu zajišťujeme pravidelně při akcích reprezentace např. fanzony, dělávali jsme i přípravné zápasy a další.

Wear : Lojzo, letošní ME bylo nestandardní ve všech směrech, ale složité bylo i logisticky, tým netrávil ani v základní skupině čas na jednom místě.

AN : Rok práce a příprav vyšel prakticky vniveč. Týden před reprezentačním srazem zpřísnila skotská vláda covidová pravidla a prakticky znemožnila pobývat našemu týmu v nachystaném kempu na ostrovech. Lidé z FAČRu a od reprezentace tak museli během několik dní vše překopat a přeorganizovat.

Wear : Co to znamenalo pro Tvoji agenturu?

AN : Vše, na co jsme se chystali ve Skotsku, prakticky padlo. Museli jsme narychlo nachystat ostrahu hotelu v Praze, tréninkových ploch a tiskového centra. Pro všechny to bylo hodně náročné.

Wear : Jak je to např. s cestou týmu na letiště?

AN: Reprezentace má vlastní bezpečnostní tým. Toto je jeho parketa. Já jsem jeho součástí a úzce spolupracujeme, ale moji lidé z Ali-21 zajišťují čistě servis v zázemí, na hotelu a na tréninkovém hřišti.

Wear : Lojzo, na akci se potkáváš i s bývalými Viktoriány.

AN : A jsou to vždy super shledání. Tomáš Vaclík je pro mě, i coby bývalého gólmana, srdcová záležitost. Pokorný kluk, pořád stejně skromný. Vždy si máme co říct. Tomáš Souček, Pavel Kadeřábek, Honza Bořil a další, všichni to samé, výborní a skromní kluci.

Wear : Máš na exViktoriány nějakou speciální vzpomínku?

AN : Těch je opravdu hodně. Vzpomenu třeba jednu starší, když Kadeřábkovi čekali potomka a přišlo to právě při tréninku. Tak jsem Pavla naložil do auta a jeli jsme do porodnice. A cestou jsme při hovoru zjistili, že pan Vrána, Pavlův dědeček, mě trénoval v Dolních Počernicích.

Wear : Ty jsi bývalý gólman. Co říkáš na výkony Tomáše Vaclíka na ME?

AN : Sám vím, jak moc je těžké jít do ostrého zápasu, když v klubu dlouho nechytáš a jen trénuješ. Takže za mě naprosto parádní výkon. Tomáš jasně potvrdil roli reprezentační jedničky a já mu to moc přeju.

Wear : Kapitánskou pásku přebírá v repre další exViktorián, Tomáš Souček. Správná volba?

AN : Jednoznačně! Dnes už je to skutečný lídr, jak ve West Hamu, tak v reprezentaci. Kluci za ním půjdou. Suk bude skvělý kapitán.

Wear : Povídáme si krátce poté, co skončila bezpečnostní prohlídka stadionu na Žižkově. Bude do prvního domácího zápasu vše připraveno?

AN : Stadion bude nachystán. Dokončuje se nový přístup do sektoru hostí a ten původní (z ulice Siwiecova) bude sloužit jako druhý vstup na hlavní tribunu, čímž se hodně ulehčí vstupu od fanshopu. Zmenší se fronty a fanoušci tak budou mít větší konfort.

Lojzo, díky za příjemné povídání a naviděnou na prvním domácím zápase.

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!