390 dnů dlouhá pauza končí. Viktorka přivítá na Žižkově exligovou Příbram

7. 8. 2021 | Wear

14. července 2020. Večer v 19:49 odvrací Ondra Žežulka hlavou nákop na naši polovinu a sudí Proske foukne naposledy do píšťalky. Viktorka poráží v posledním kole F:NL lídra z Pardubic 2:1 a světla v kabinách na dlouhý čas pomyslně zhasnou. Po roce a 25 dnech se tuto neděli opět rozsvítí. Po azylu na pražském Proseku čeká Viktoriány první domácí utkání aktuální sezony. Doma. Na Žižkově. V tradičním čase 10:15 vyběhnou bíločervení na zelený pažit k utkání proti FK Příbram.

Z důvodu finišujících úprav na stadionu odehrála Viktorka úvodní dvě kola na hřištích soupeřů a do domácí premiéry půjde s nulou na bodovém kontě. Utkání v Líšni i Varnsdorfu měla shodný scénář - vedení, kvalitní výkon, ale následně i červenou kartu a smolný rozhodující gól v závěru zápasu. Protrhnout smůlu se svěřenci Davida Oulehly pokusí proti exligové Příbrami. Soupeř začal sezonu skvěle, v úvodním kole loupil u štiky loňského ročníku, v Prostějově bral výhru 3:1 (Pilík, Zorvan, Vávra), ale rychlé vystřízlivění přišlo následně doma u Litavky, kde Středočeši překvapivě nestačili na Táborsko (0:2). Novodobá vzájemná bilance není pestrá, vyjma přípravných zápasů se oba týmy střetly pouze v sezoně 2017/2018. Na Žižkově jsme se rozešli smírně 1:1 (P. Hašek), v odvetě jsme Příbrami podlehli 2:4 (Štípek, Musa). Trenér Valachovič přiveze v neděli na Seifertku i několik hráčů, kteří zdejší trávu znají velmi dobře a jména Radek Voltr, Tomáš Dočekal, nebo Marek Kodr nemusíme fanouškům představovat. Sedm utkání v našem dresu si před dvěma lety připsal i Stefan Vilotić. Kouč David Oulehla bude postrádat potrestaného Skopce, naopak k dispozici už bude mít stopera Březinu (návrat po stopce za vyloučení v Líšni) a nové posily z Plzně, Gabriela s Koželuhem.

Utkání má výkop v neděli v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Jakub Vojkovský s asistenty Karlem Mikeskou a Jakubem Burešem. Delegátem FA je Libor Kovařík, technickým delegátem Zbyněk Rampáček.

Pokud se chystáte přijít Viktorku povzbudit na stadion, doporučujeme pečlivě se seznámit s covid pokyny a pravidly (viz. předchozí článek zde na klubovém webu).

Zároveň prosíme všechny fanoušky, aby dorazili s dostatečným předstihem a měli nachystány potřebná covid potvrzení. Držitelé vstupenek a permanentek na hlavní tribunu do sektorů E, F, G a H mohou využít nový vstup z ulice Siwiecova.

Těšíme se na Vás!

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže