Viktorku čeká první derby, v neděli se na Strahově poměří s béčkem Sparty

13. 8. 2021 | Wear

Olympia, Vyšehrad, Sparta. Cesta na Větrnou hůrku má již své stálé místo v kalendáři koučů Žižkova, ovšem nájemci stadionu se mění. Tentokrát našla na Strahově svůj domov rezerva Sparty a v neděli dopoledne se v rámci čtvrtého kola F:NL postaví na stadionu Evžena Rošického proti Viktoriánům v prvním letošním pražském derby.

Tým trenéra Michala Horňáka je v soutěži nováčkem, postup slavil z první pozice v loňské nekompletní covidové sezoně. Vstup do F:NL zvládli mladí sparťané více než solidně a výhry v Chrudimi (1:0) a s Prostějovem (4:0) katapultovali Letenské po dvou kolech dokonce do čela tabulky. První ztráta přišla až minulý víkend ve Varnsdorfu (1:3). Poslední vzájemný soutěžní duel musíme hledat až deset let zpátky, kdy se týmy střetly též v rámci druhé ligy. Tehdy platilo heslo "Můj dům, můj hrad" a podzimní výhru na Žižkově 3:1 (Bořil, Folprecht, Marković) nám Sparta oplatila na jaře porážkou 1:2 (Šťastný). V tomto zápase nastoupil v bíločerveném dresu i tehdy jednadvacetiletý mladík Igor Súkenník. Žižkovské stopy najdeme i v současném týmu našeho soupeře. Vedoucím mužstva je Luděk Stracený, levou stranu obrany má v zápasech na starosti Vašek Dudl (ve Viktorce 2020).

Utkání na Strahově má výkop v neděli, 15. srpna 2021, v 10:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Petr Dorušák s asistenty Janem Dohnálkem a Lukášem Lakomým. Čtvrtým sudím bude Marek Radina. Zápas bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na kanále ČT Sport.

Pro nedělní utkání má stadion maximální kapacitu 1000 diváků. Podmínkou vstupu je prokázání bezinfekčnosti (doklad o ukončeném očkování, potvrzení o prodělaném Covidu za posledních 180 dní, negativní výsledek PCR testu maximálně 7 dní starý, antigen maximálně 72 hodin starý).

Vstupenky lze zakoupit online ZDE, cena lístku je 50,- Kč. Zbylé vstupenky budou k dispozici na pokladně před zápasem (100,- Kč), platba na místě bude možná pouze v hotovosti. Otevřena bude jen hlavní tribuna (vstup z ulice Diskařská).

Přijďte Viktorku povzbudit!

Děti moje, hrrr na ně!

logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně