Čtvrtá nula by byla super, ale důležité jsou body, říká před Vlašimí gólman Pavel Soukup

29. 8. 2021 | Wear

Nosí nálepku toho, kdo před dvěma lety zachránil Viktorku před sešupem z profesionálního fotbalu. Aby se jí zbavil, bude Pavel Soukup (26) muset Žižkovu nejspíš vychytat první ligu. Již čtvrtou sezónu, pomineme-li krátké hostování, má pevné místo v naší kabině. A kdykoli na něho trenér ukázal, nikdy nezklamal. Stejně, jako teď. Tři odchytané zápasy, tři udržené nuly.

Wear : Pavle, vzpomeneš si ještě na zákrok v Chrudimi?

PS : Na ten se nedá zapomenout. Poslední kolo, šlo nám tehdy o všechno, ve druhé lize nás držela pouze výhra. Naštěstí jsme to zvládli, byla to velká úleva. Můj zákrok přišel v nastavení, střelu ze osmnácti metrů jsem vytěsnil na břevno. Třáslo se ještě hodně dlouho, byla to pořádná pecka.

Wear : Oba jsme kluci od letiště, vyrůstal si ve vedlejší vesnici. Tam si kopnul poprvé do míče?

PS : To by ani nešlo jinak. Hřiště jsme měli za barákem, volba byla jasná. S kamarádama jsme tam byli pořád. V Dobrovízi jsem začínal v pěti letech, v deseti pak přišel první přestup na Kladno.

Wear : Když se řekne Kladno, vybaví se všem spíše hokej.

PS : I když jsme to měli na Kladno pár kilometrů a Jágr je tu fenomén, hokej mě nikdy extra netáhnul. A když už jsme si šli zahrát, táhlo mě to i na ledě spíš do branky. Teď už se sklouznu většinou jen při sranda zápasech Viktorky po sezóně.

Wear : Cesta k velkému fotbalu pak vedla na Vysočinu.

PS : Je to tak. V dorosteneckém věku si mě vybrala Jihlava. Chytal jsem juniorskou ligu, vyzkoušel si MSFL v Třebíči. Pak se ozvala Viktorka.

Wear : Bylo to v zimě 2018 těžké rozhodování?

PS : Vlastně ani ne. Jihlavě jsem byl vděčný, že mi dala možnost posunout se výš a nakouknout do velkého fotbalu. Ale v prvním týmu byla velká konkurence, proto jsem nabídku Viktorky uvítal. Už tehdy hrála druhou ligu a do Prahy jsem to měl kousek.

Wear : Velká konkurence je ale i mezi tyčemi na Žižkově.

PS : To platilo vždycky a s tím vědomím jsem do toho i šel. První rok a půl jsme se střídali s Kájou Hrubešem, pak přišel Milan Švenger. Snad se nám v té tradici daří pokračovat.

Wear : Po příchodu Milana si odešel na hostování do ambiciózní Hostouně.

PS : Byl to logický krok. Vracel jsme se po zranění a potřeboval jsem pravidelně chytat. Bylo to dobré rozhodnutí pro mě i pro klub.

Wear : Navíc si mohl na tréninky a zápasy jezdit na kole.

PS : Na kole jsem nejezdil, ale ano, Hostouň je za rohem, měl jsem to pár minut. To bylo, samozřejmě, také plus.

Wear : Nedávno si se přestěhoval přímo na Žižkov, jak si zvykáš?

PS : Oproti vesnici je to velký rozdíl, ale zvykám si rychle. Žižkov má svoje kouzlo. A také jsem rád, že nemusím trávit tolik času za volantem.

Wear : Vaše gólmanská parta se teď pozměnila, Karel Hrubeš odešel před sezónou do Záp.

PS : A hned první zápas vyčapal nulu! Karel byl skvělý parťák, hodně jsme si rozuměli. Ale to je fotbalový život. Teď trénujeme ve třech, s Milanem a Vojtou Myškou a budeme dělat vše pro to, aby s námi byli Vašek Winter (kouč brankářů) i trenér Oulehla spokojení.

Wear : Viktorce se vstup do nového ročníku výsledkově nepovedl, ale pak se rozjela.

PS : Dvakrát jsme začínali venku, navíc všichni víme, že odešlo spoustu zkušených kluků. Dvakrát se prohrálo opravdu smolně góly v závěru zápasů. S Příbramí jsme to doma zlomili a od té doby jsme neprohráli.

Wear : Domácí zápasy hrajeme po dlouhé době doma na Žižkově. Jak moc velká změna to je?

PS : Obrovská! Hrozně jsme se všichni těšili. Sebelepší azyl vám prostě domácí hřiště a zázemí nenahradí. A hlavně dorazili zase naši fanoušci, je to hukot a ženou nás dopředu. Tohle nám moc chybělo.

Wear : S čím by byl Pavel Soukup po této sezóně spokojený?

PS : Když bychom ji odehráli v klidu, daleko od sestupových vod a tenhle stabilizační ročník v pohodě zvládli. Samozřejmě budu moc rád, když k tomu pomůžu co nejčastěji mými výkony. Hlavně ale, ať se daří Viktorce jako takové.

Pavle, díky za rozhovor a ať tu naši branku zamkneš letos co nejčastěji.


logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže