Je tu derby! Viktorka chce po třech prohrách opět bodovat

23. 9. 2021 | Wear

Televizní kamery, dobrá předpověď počasí, ještě čerstvé vzpomínky na loňský kvalitní zápas. Kulisy pro páteční derby jsou připraveny. Viktorka jde do utkání coby třetí tým od konce, Dukla jako třetí tým tabulky.

Tři prohry a dost! S tímto stručným předsevzetím půjde do zápasu s pražským rivalem tým Davida Oulehly, který by před vlastními fanoušky a televizními kamerami rád přerušil nelichotivou sérii tří zápasů bez bodu (Vlašim 0:3, Vyškov 1:4, Brno 1:2). Nechybělo mnoho a šňůru proher mohli Viktoriáni utnout již minulou neděli, kdy na hřišti lídra odehráli kvalitní partii, ale Zbrojovce nakonec darovali vítězství vlastní chybou. Přesto půjdeme do derby s odhodláním a touhou uspět. V loňském roce se Žižkovským duel na Seifertce povedl náramně, Duklu přestříleli 5:2 (2x Batioja, Nešický, Súkenník, vlastní) a diváci si první jarní zápas nadmíru užívali. V uplynulé sezoně pak brali ve vzájemných zápasech body jen hosté. Na podzim uspěla na Proseku Dukla (0:2), květnový obrat na Julisce mají příznivci ještě v živé paměti, vítězství 2:1 vystřílel Viktorce Daniel Richter v 92. a 96. minutě. Do pátečního zápasu však půjdou soupeři v rozdílném rozpoložení. Hosté se spokojeně vyhřívají na barážové bronzové příčce jen tři body za vedoucí Zbrojovkou. A nebýt posledních dvou kol, mohlo být v táboře soupeře ještě veseleji. V nich si totiž Dukla připsala jediné dvě prohry v probíhající soutěži (Líšeň 0:3, Příbram 2:3). Hosté se pyšní třetí nejlepší ofenzivou, o 15 gólů se podělilo hned sedm střelců. Po třech mají na svém kontě Buchvaldek a Fábry. Exžižkovský trenér Bohumil Pilný má v kádru k dispozici i nedávného Viktoriána Honzu Pázlera. Kouč Oulehla provedl v nedělním zápase pět změn a s výkony nových hráčů mohl být vesměs spokojený. Zda se mu podaří namíchat ten správný sestavový koktejl pro derby se dozvíme již za několik hodin.

Utkání 9. kola F:NL má na Seifertově ulici výkop v pátek, 24.09.2021, v 17:00 a přímým přenosem jej budou přenášet kamery České televize (kanál ČT Sport). Jako hlavní jej bude řídit sudí Ondřej Cieslar s asistenty Jaroslavem Poživilem a Zdeňkem Arnoštem. Čtvrtým rozhodčím je Tomáš Ulrich. Delagátem FA bude Dušan Pospíšil, technickým delagátem Martin Hrinko.

Pro návštěvu utkání platí pro fanoušky stále stejná pravidla :

Vstup na stadion bude umožněn pouze osobám, které předloží u vstupu jedno z následujích potvrzení (vytištěné, či kvalitně stažené v mobilním telefonu) :

  • negativní výsledek RT-PCR testu, ne starší 7 dní
  • negativní výsledek antigenního testu, ne starší 72 hodin
  • certifikát o ukončeném očkování, kdy od aplikace poslední dávky očkovací látky uplynulo nejméně 14 dní
  • lékařskou zprávu o potvrzeném onemocnění COVID-19, kdy od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní

Dle aktuálních pokynů nelze akceptovat samotesty na COVID!!!

Všechny osoby na stadionu jsou povinny po celou dobu pobytu na stadionu používat k ochraně dýchacích cest respirátor třídy FFP2 nebo KN95 bez výdechového ventilu.

Sektor hostí má nově vstup z horní části (od jižní tribuny) a původní vstup ze Siwiecovy ulice slouží od této sezóny jako další vstup na hlavní krytou (severní) tribunu. Vstup má též samostatnou pokladnu. Prosíme proto fanoušky, kteří si zakoupí vstupenky či permanentky do sektorů E, F, G, H na hlavní tribunu, aby využívali vstup ze Siwiecovy ulice. Pro držitele vstupenek, resp. permanentek, do sektorů B, C, D a na montovanou tribunu, je pak určen vstup u fanshopu z ulice Seifertova.

Jižni protilehlá tribuna je uzavřena.

S ohledem na nutnost kontrol anticovidových dokumentů prosíme všechny fanoušky, aby dorazili na utkání s dostatečným předstihem!

DĚKUJEME VÁM a DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině