Pět dorostenců v přípravě s áčkem, čtyři otázky pro trenéra Martina Pulpita

9. 3. 2022 | J. Grus

Pětice dorostenců absolvovala zimní přípravu s A – mužstvem. Jak se líbili hlavnímu trenérovi Martinovi Pulpitovi a jak vidí jejich budoucnost?

🎤 Trenére, vedení sportovního úseku vám vybralo pět hráčů z dorosteneckých kategorií. Jedná se o Vlčka, Žigu, Kopa, Tomka a Jankovského. Zmínění dorostenci s vámi absolvovali zimní přípravu. Jak jste byl s výběrem spokojený?

S výběrem jsem spokojený. Tato pětice hráčů je aktuálně top současné mládeže Viktorky Žižkov a myslím, že každý z nich je budoucností našeho klubu.

🎤 Jak hráče hodnotíte, měli znatelný přínos do týmu?

Za těch čtrnáct dní, co s námi absolvovali, si myslím, že náročnost tréninků zvládli poměrně slušně a neztráceli se ani při herních cvičeních. Vlček má velký potenciál dostat se daleko. Tomek musí zapracovat na síle, možná by nebylo od věci s ním pracovat, co se týče silových věcí, individuálně. Žiga je sice rychlý a fyziky zdatný ale trošku cítím rezervu ve fotbalovém myšlení. Kop nemohl podstoupit všechny tréninkové jednotky z důvodu zdravotního stavu, ale budeme se určitě snažit ho zapojit do tréninku během jarní části. Pro Jankovského to nebyla premiéra, zapojil se s námi už na podzim. Tam je škoda, že výška hraje proti němu. Co se ale týče fotbalových věcí, tak přípravu zvládl.

🎤 Kdo z dorostenců na vás udělal největší dojem?

Za mě má největší potenciál Patrik Vlček. Myslím si, že má i dobře našlápnuto k vyššímu fotbalu. Přehled, čtení hry a celkové fotbalové myšlení patří mezi jeho nejsilnější stránky.

🎤 Na závěr poslední otázka. Jak vnímáte celkově mládež Viktorky?

Mládež nehodnotím podle umístění v tabulce. Pro mě je prioritní, kolik hráčů je připraveno zapojit se do procesu s A – mužstvem. Když se vrátím k již zmiňované pětici, tak znovu říkám, že pokud se v dalším jejich vývoji neudělá chyba, tak si myslím, že budou velkou budoucností žižkovského fotbalu.

Trenére, díky za rozhovor!


logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně