Nejlepší tým, nejlepší obrana, nejlepší střelec. Na Žižkov přijede Zbrojovka

9. 4. 2022 | Wear

Na nedělní dopoledne se chystá velký fotbalový svátek. Na Seifertku přijede lídr Fortuna Národní Ligy a hlavní aspirant na přímý postup do nejvyšší soutěže. Duel s Brnem si navíc pro přímý přenos vybrala Česká televize. Všichni věříme, že bez ohledu na rozdílné postavení týmů v tabulce, bude hrát Viktorka v tomto představení významnou roli.

Pohled na druholigové pořadí staví do role jasného favorita vedoucí tým soutěže. Zbrojovka vládne pelotonu F:NL s přehledem a devět kol před závěrem má na druhou Vlašim náskok devíti bodů. Suverénně nejlepší je i na trávnících soupeřů, vládne statistice obdržených gólů, v těch vstřelených jí k prvenství schází pouze jediná trefa. Dres Moravanů obléká i nejlepši střelec sezóny. Jakub Řezníček se zatím trefil 13x. Lídr si na jaře s přehledem hlídá svoji pozici, v pěti kolech klopýtl jen v derby s Líšní (1:3), další duely byly za plný počet bodů (Prostějov 4:1, Jihlava 3:0, Příbram 1:0, Varnsdorf 2:0).

Situaci Viktorky nikomu obsáhle přibližovat nemusíme. Podzimní ztráta na nesestupové příčky se v úvodu jara prohloubila už na propastných 12 bodů a nelichotivé série narůstají. Na výhru čekají bíločervení od srpna, stejně tak na utkání, ve kterém by se prosadili vícekrát, než jednou. Povzbuzením pro tým však mohou být domácí výsledky vzájemných zápasů v novodobé éře. Viktorka na Seifertce na Brno umí, oba nedávné duely zvládla vítězně - 1:0 (2019, Březina) a 3:2 (2018, Musa, Dočekal, Sintean) a kvalitně jsme odehráli i podzimní souboj na Srbské (1:2). Do zápasu půjdou Viktoriáni pod taktovkou nového lodivoda, kouč Martin Pulpit byl po devíti utkáních (0-3-9) v týdnu odvolán.

Souboj 22. kola F:NL s Brnem má v neděli výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Jan Petřík s asistenty Jiřím Křížem a Milanem Vyhnanovským. Čtvrtým sudím bude Lukáš Nehasil.

Zápas vysílá přímým přenosem Čestá televize na kanále ČT Sport.

Připomínáme fanouškům, že z bezpečnostních a organizačních důvodů bude boční vstup z ulice Siwiecova (od benzínky) k dispozici pouze vlajkonošům hostí. Pro diváky na hlavní tribuně bude pro toto utkání sloužit výhradně hlavní vstup (u fanshopu). I z tohoto důvodu doporučujeme nákup vstupenek online a prosíme - PŘIJĎTE S DOSTATEČNÝM PŘEDSTIHEM!

Dorazte fandit Viktorce, hráči Vaši podporu potřebují!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
22. kolo, F:NL, ne 14. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Hanácká Slavia Kroměříž

3:2
logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:00
5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství

4. 4. 2024

V pátek se představíme na hřišti na jaře neporažené Vlašimi

31. 3. 2024

Štědrá Viktorka darovala hodovníkům z Hané dva body

27. 3. 2024

Na Boží hod Velikonoční přijedou na Žižkov mladíci z Olomouce