Na Julisku pro naději. Viktorku čeká derby s Duklou

13. 4. 2022 | Wear

Skoro se nechce věřit, že je to jen rok. Výborně hrající Viktoriáni tehdy dokázali před televizními kamerami vyloupit dejvický stánek a Dan Richter odpálil svými trefami v 92. a 96. minutě obrovskou eufórii. Dnes cestujeme na Julisku se závažím osmnácti utkání bez vítězství a touhou zlomit několik negativních sérií.

S každým odehraným kolem poznávají Viktoriáni stále více, jak nevábné a kruté jsou bažiny spodních pater druhé ligy. Posunout se alespoň o pár centimetrů výše a vymanit se z jejich pevného sevření, budou chtít svěřenci trenérského triumvirátu Veselý, Koukal, Švejdík v dnešním slunečném odpoledni, kdy je čeká na druhém břehu Vltavy bitva s tradičním rivalem. Exžižkovský kouč, Bohuslav Pilný, má mnohem více důvodů ke spokojenosti. Dukla si v dubnu připsala dva cenné skalpy (Líšen 4:2, Příbram 3:2) a nebýt klopýtnutí na hřišti Jihlavy (1:2), mohla mít barážové příčky už na dohled. Takto na ně osm kol před koncem ztrácí sedm bodů a o motivaci tak budou mít domácí postaráno. Loňský triumf pamatuje ze základní sestavy hned sedm současných Viktoriánů (naopak v kádru již nefigurují Švenger, Pudil, Auer a Mashike) a po rekonvalescenci je nachystán i loňský gólový hrdina Richter. Proti Viktorce jsou pak v dresu domácích připraveni exžižkováci Červenka a Pázler.

Malé pražské derby má v rámci 23. kola F:NL na Julisce výkop v 16:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tomáš Švagr s asistenty Karlem Mikeskou a Davidem Žurovcem.

Držte nám palce a pokud stíháte, dorazte nás do hlediště povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!




logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině