Ve středu přivítáme na Seifertce Opavu. Sestup odvrátí jen výhra a ztráty druhých

26. 4. 2022 | Wear

Díky klopýtání soupeřů zatím zůstávají Viktoriáni druholigoví. Aby to platilo i po 26. kole F:NL, musí ve středu bezpodmínečně zvítězit a ještě spoléhat na zaváhání soupeřů. Jakákoli bodová ztráta by znamenala definitivu. Nic jednoduchého to však nebude, na Žižkov míří pátá Opava, která si stále brousí zuby na barážové příčky zajišťující boj o návrat do nejvyšší soutěže.

Tým trenéra Romana Westa sice táhne šňůru osmi zápasů bez prohry, ale ztrácí důležité body. V posledních čtyřech utkáních třikrát remizoval a hlavně víkendová domácí plichta s Příbramí (1:1) Slezany jistě hodně mrzí. Do soboty byli na jaře na Lípové stoprocentní a před duelem s Viktorkou ztrácí na barážovou třetí příčku dva body. Nejlepším střelcem Opavy je překvapivě obránce Helešic, který se, stejně jako žižkovský Batioja, zatím zastavil na osmi brankách (podstatný podíl na této porci má pět proměněných pokutových kopů). Pohled na vzájemné zápasy nic povzbudivého nepřináší, poslední tři duely ovládli jasně hosté, kteří 3x zvítězili a nasázeli Viktorce 14 branek. Neslavně dopadl i podzimní souboj ve Slezsku, kde jsme díky Batiojově trefě drželi ještě o poločasu nadějný stav, ale nakonec jsme si vezli domů tenisový nášup 1:6. Situace Viktorky je jasná, před definitivou sestupu ji zítra zachrání jen plný bodový zisk a klopýtnutí soupeřů ze dna tabulky. Na výhru čekají bíločervení již 21 zápasů ...

Pro utkání platí zvýšená bezpečnostní opatření a vchod ze Siwiecovy ulice (od benzínky) bude proto k dispozici POUZE pro fanoušky hostí. Na hlavní tribunu bude přístup jen hlavním vchodem (od fanshopu). Děkujeme za pochopení.

Středeční zápas má výkop v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Lukáš Raplík s asistenty Michalem Pfeiferem a Jaroslavem Poživilem.

Dorazte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže

5. 4. 2024

Pod Blaníkem udeřil Soda a Viktoriáni vezou z Vlašimi důležité vítězství