Dnes čarodějnice, zítra Jihlava. Viktorka pocestuje na Vysočinu s čistou hlavou a s cílem navázat na výkon s Opavou

30. 4. 2022 | Wear

Nedělní Svátek práce by se mohl stát současně svátkem bezstarostného a uvolněného fotbalu. Viktorka půjde do zápasu s jistotou sestupu, domácí s rezervou deseti bodů na patnáctou příčku. To by mohlo ve finále přinést pohlednou partii lahodící fanouškovskému oku.

Viktorka opouští po šesti sezonách druholigové vody a může se ve zbývajících zápasech oprostit od psychického tlaku. Cílem svěřenců Zdeňka Koukala bude navázat na solidní výkon z minulého kola, ve kterém Žižkov přehrával exligovou Opavu a po dlouhé době byl blízko i třem zaslouženým bodům. Pod sestupovými mračny trochu zanikla nová, tentokrát pozitivní série, kterou bíločervení rozjeli před třemi zápasy. Osud Viktorky to nikterak nezmění, přesto je třízapasová šňůra bez prohry příjemným osvěžením. Ve snaze o její prodloužení se nám postaví Jihlava. Vysočina si odstup od sestupových vod vypracovala díky kvalitním výsledkům v posledních sedmi zápasech, ve kterých klopýtla jen jedinkrát (0:1 Chrudim). Vzájemná bilance nedělních soupeřů je příznivějśí pro domácí, ale výjezdy na jihlavský trávník máme obstojné (3-1-3). Střelcům Vysočiny kralují obránci Vedral (5) a Krčík (4), k žižkovské gólové stálici Batiojovi (8) se v posledních třech zápasech přidal dvougólový Vandas. Sezóna skončila před pár dny pro jihlavské hokejisty, proto se dá očekávat solidní divácká návštěva.

Utkání má na stadionu v Jiráskově ulici výkop v 18:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Filip Kotala s asistenty Janem Dohnálkem a Davidem Žurovcem.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže