Vybojuje Viktorka dlouho vyhlíženou výhru na Den vítězství? Proti bude Urbi a spol.

6. 5. 2022 | Wear

Do konce probíhajícího ročníku F:NL zbývají poslední tři kola a Viktorka tak má ještě tři pokusy na to, aby si připomenula, jak chutná v profesionální soutěži vítězství. Ten nejbližší bude mít v neděli, kdy před vlastními fanoušky přivítá na Žižkově tým Prostějova.

Po dlouhé době přijíždí na Žižkov tým, který má horší aktuální výsledkovou formu, než Viktorka. Svěřenci kouče Šmejkala prohráli třikrát v řadě (Jihlava 0:1, Táborsko 1:2, Líšeň 0:2) a k definitivě záchrany jim stále krůček chybí. Prostějovu se nedaří hlavně venku, kde táhne nelichotivou sérii osmi porážek, když naposledy bodoval v říjnu (výhra na Julisce 1:0). To Viktorka se části svých nezáviděníhodných prvenství postupně zbavuje. Střelecké zlepšení v posledních zápasech znamená, že bíločervení již nemají nejhorší ofenzivu a povedlo se předat i štafetový kolík pro tým s nejhorší obranou. V neděli tak stojí před družinou Zdeňka Koukala další výzva - ukončit dlouhé období bez vítězství a konečně si připsat plný bodový zisk. Na něj čeká Žižka neuvěřitelných 23 zápasů. Vzájemná bilance posledních utkání je příznivější pro Hanáky (3-1-1), jedinou výhru zařídili na Moravě před dvěma lety Diviš s Nabiyevem (2:0). Domácí radost (4:1) na Seifertce je pak ještě o rok starší (Mashike 2x, Auer, Urbanec). A právě střelec posledního gólu z tohoto zápasu zavítá na Žižkov již v dresu soupeře. Spolu s Jakubem Urbancem si žižkovští fanoušci pamatují z působení ve Viktorce i Michala Stříže. Podzimní souboj v Prostějově měl vyrovnaný průběh a rozhodla jej jediná trefa z kopačky domácího Žáka (0:1).

Utkání 28. kola F:NL má v neděli výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Filip Kotala s asistenty Zdeňkem Dobrovolným a Karlem Mikeskou.

Přijďte si užít sváteční neděli a fandit Viktorce!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!