Viktorka zvolila zkušenost, kvalitu a žižkovskou krev. Áčko povedou Václav Kotal s Michalem Šmardou

21. 5. 2022 | Text a foto : Wear

Jeden z hlavních otazníků, který zajímal nejen fanoušky Viktorky, je vyřešen. Vedení klubu jmenovalo ke kormidlu prvního týmu sehrané duo Václav Kotal (69) a Michal Šmarda (51). Třetím do party zůstává Ondřej Švejdík (39). Sportovní úsek klubu bude mít na starosti Zdeněk Koukal (38).

"Jsem moc rád, že vše klaplo a domluvili jsme se. A věřím, že jsme tím našim fanouškům vyslali jasný vzkaz - že chceme Viktorku vrátit tam, kam patří. Naším společným cílem je postup" říká rozhodně spolumajitel klubu Milan Richter.

Václav Kotal má na svém kontě na dvě stovky ligových zápasů a 31 branek v dresu pražské Sparty. Jako hráč působil např. i v Hradci Králové, na Kypru, nebo v Rakousku. Koučoval Zbrojovku, nebo Jablonec, Hradec Králové dokázal vrátit do první ligy. Ve Spartě trénoval béčko, skautoval a v únoru 2020 převzal na Letné první tým, který dovedl k vítězství v Českém poháru. V letech 2016-19 trénoval reprezentační tým ČR kategorie U17.

Michal Šmarda je dvorním parťákem Václava Kotala. V lize zvládl úctyhodných 341 zápasů. Hrával za Hradec, Spartu, Viktorku, nebo Bohemians. S Václavem Kotalem stál na lavičce Jablonce, Brna i Sparty. S Viktorkou dosáhl dvakrát na bronzový stupínek, v roce 2002 zvedl v bíločerveném dresu nad hlavu Český pohár a byl např. i u slavné výhry nad Glasgow Rangers. Na jaře působil jako asistent v Prostějově.

Ondřej Švejdík už v roli asistenta dokončil u áčka uplynulou sezónu. Nadále bude pokračovat i jako hlavní kouč béčka a zajišťovat tak kontinuitu mezi oběma týmy.

Vítejte na Žižkově a ať se vám ve Viktorce daří, pánové!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!






logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně