Cíl pro sezónu 2022/2023 stanoven - návrat do druhé ligy

30. 5. 2022 | Wear

Vedení klubu před pár dny angažovalo k prvnímu týmu sehranou dvojici Kotal & Šmarda a už tímto krokem vyslalo směrem k fanouškům jasný vzkaz, že se se současnou pozicí Viktorky nehodlá smířit a účast v ČFL považuje pouze za dočasnou. A další kroky následují. Základní otázky týkající se nové sezóny dnes nastínil spolumajitel klubu Milan Richter a my vám je přinášíme formou 5P.

1. Plány a cíle pro nový ročník

M. Richter : "Jednoznačným cílem je návrat do F:NL. Naši partneři a sponzoři se rozhodli, že nás v tom nenechají a pomohou nám i letos vytvořit odpovídající podmínky. Za to jim patří velký dík a Viktorka tím pádem ani jiné cíle, než je návrat do druhé ligy, mít nemůže."

2. Profesionalismus

M. Richter : "I v novém ročníku, byť bude hrát Viktorka amatérskou soutěž, bude klub plně profesionální, hráči budou mít full smlouvy, trénovat budou standardně dopoledne a celý týden. Chod klubu bude též zajišťován, jako tomu bylo ve druhé lize."

3. Peníze

M. Richter : "Pádem do ČFL přijde Viktorka o podstatnou část příjmů z profifotbalu a dotací. O to větší tíha padá na naše partnery a sponzory a znovu tak musím ocenit, jak si vážíme, že do toho s námi jdou. Všichni se budeme muset uskromnit, od uklizečky, přes hráče, zaměstnance, až po akcionáře. To je naprosto logické. Musíme si utáhnout opasky a makat, abychom si za rok mohli říct, že jsme to společně zvládli."

4. Průvan v kabině, posily

M. Richter : "Sedmi hráčům končí smlouvy, dalších sedm kluků tu bylo na hostování. Z 24 hráčů nám tedy 14 odchází. S některými, kterým smlouvy končí, jednáme o prodloužení. Stejně tak s těmi, kterým smlouvy pokračují, jednáme o setrvání. Chceme je udržet. Co vedeme jednání, tak většina kluků chce zůstat. Pokud jde o posily, tak noví trenéři již své představy mají a sportovní úsek na tom pracuje. K dosažení cíle, který jsme si stanovili, musíme mít odpovídající kádr a pro jeho vytvoření děláme maximum."

5. Průběh rekonstrukce stadionu

M. Richter : "Východní montovaná tribuna (kotel) za brankou půjde v červnu pryč. Začne rekonstrukce dvou sektorů na vedlejší jižní tribuně, kde vznikne sektor domácích fanoušků. To by mělo být hotové do 30. listopadu. Místo montované tribuny vyrostou nové sociálky a občerstvení, v patře pak zázemí pro klub. Instaluje se nová ledková obrazovka, která by měla být už na první zápas. Tohle vše bude pro fanoušky asi nejviditelnější.

Věříme, že vás těchto pět bodů správně nažhaví a od prvního zápasu vytvoříte klukům v hledišti tu správnou atmosféru a s vaší podporou se o to společně popereme!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně