Na Konopišti připravil Viktorce jedinou podzimní porážku, v sobotu přijede Benešov k odvetě na Žižkov

17. 3. 2023 | Wear

Jediná prohra. Jediná kaňka na dosavadním vysvědčení aktuální sezóny. Mrzí o to víc, že ji má na svědomí aktuálně poslední tým třetiligové tabulky. Šance napravit podzimní zaváhání přijde tuto sobotu, kdy se oba týmy střetnou podruhé, tentokrát v rámci 18. kola.

V neveselé náladě jsme se z Benešova vraceli loni v září hned dvakrát. Poprvé odplavila plánovaný zápas voda, podruhé měla chmury ve tvářích Viktoriánů na svědomí prohra, kterou nám žlutomodří na svém stadionu uštědřili. V utkání, ve kterém jsme pohrdli penaltou a přišli o vyloučeného Batioju, jsme díky Voltrovi nejprve dotáhli náskok domácích, ale deset minut před koncem stvrdil ortel týmu Michala Šmardy z další penalty Šimeček. Pozitivem je, že tato facka nastartovala jak Viktorku, tak kanonýra Voltra. Viktoriáni od té doby neprohráli a zkušený forvard se prostřílel až na současných 13 branek, které mu zaručují pozici nejlepšího střelce soutěže. Pohled na tabulku nabádá k domněnce, že se na Seifertce schyluje k odplatě i s úroky. Ovšem takové uvažování by bylo nebezpečné a krátkozraké. Benešov okupuje poslední stupínek a v případě zisku jeho nejbližších soupeřů by se jeho situace stala již hodně vážnou. A oslavit 110. výročí založení klubu sestupem si Středočeši určitě nepřejí. I proto přivedli v zimní pauze posily do ofenzívy a rozhodně ne ledajaké. Velezkušený Jakub Mareš (36) válel ještě v minulé sezóně za ligové Teplice a v nejvyšší soutěži má odehráno přes 300 duelů. Druhým známým jménem je Štěpán Kacafírek (33). Ten se před čase již uchýlil do fotbalového důchodu a bavil se v nižších soutěžích, ale i on vyslyšel benešovské S.O.S. A že má stále co nabídnout dokládá jeho 32 gólů, které v okresním přeboru zvládl jen během podzimu. Že šlo o dobrý tah ukázal poslední zápas (Mladá Boleslav "B" 2:2) ve kterém se střelecky prosadily obě nové tváře a zajistily svému novému klubu alespoň bod

Utkání na stadionu na Seifertově ulici se odehraje netradičně v sobotu, výkop zůstává v žižkovských 10:15. Jako hlavní jej bude řídit sudí Nenadál.

Počasí je objednané, Viktorka válí, tak se přijďte bavit fotbalem a fandit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
23. kolo, F:NL, st 17. 4. 2024

FC SILON Táborsko

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

5:0
logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

10:15
17. 4. 2024

Ve vloženém 23. kole cestují Viktoriáni na jih, čeká je třetí Táborsko

16. 4. 2024

Prošek vystřelil Charliemu už pětibodový náskok. Dnes jdeme tipovat Táborsko

14. 4. 2024

Viktorka potvrdila tři body z Vlašimi, výhru nad Kroměříží trefil v nastavení Sixta

10. 4. 2024

Anglický týden odstartuje duel se sousedy v tabulce, na Žižkov přijedou Hanáci z Kroměříže