V roli kouče Brozan se vrátí na Žižkov Jiří Němec, hraje se netradičně v sobotu

14. 4. 2023 | Wear, foto : Milan Richtr (Brozany)

O 24 hodin dříve, než jsou fanoušci na Žižkově zvyklí, bude mít výkop duel 22. kola ČFL, ve kterém přivítáme v domácím prostředí aktuálně třetí tým tabulky, SK Sokol Brozany. U kormidla severočeského protivníka stojí již řadu sezón exviktorián, Jiří Němec, který před devatenácti lety ukončil na trávníku na Seifertce svoji profesionální hráčskou kariéru.

Na Žižkov se "Němej" vrací v dobrém rozpoložení, jeho svěřenci se na jaře posunuli již na třetí příčku a mají našlápnuto k nejúspěšnější sezóně v historii. Brozany připsaly v zimní pauze jednu velkou ztrátu, ale s odchodem obránce Hruštince do Řecka se dokázaly obstojně vypořádat a po úvodní prohře s béčkem Teplic (0:1) už pokaždé bodovali. K remíze s Mostem (1:1) přidaly domácí výhry nad Kolínem (3:0) a mladíky z Mladé Boleslavi (1:0) a i přes dva odložené duely (Chlumec, Velvary) poskočily na bronzový stupínek. Do vítězného utkání nad Mladou Boleslaví, ve kterém trefil v minulém kole tři body kanonýr Chukwuma, nastoupily Brozany v této sestavě :

Havránek – Soungole, Hasil, Schettl, Krátký, Chukwuma (61. Bubeniček), Strada, Bechyně, Výborný (90+2. Čada), Tichý (80. Novotný), Jindráček

Historie vzájemných zápasů je jednoznačná, oba soupeři se doposud utkali čtyřikrát a vždy se radovala Viktorka. Oba třetiligové duely před osmi lety skončily shodně 3:1 a pohárový souboj v roce 2017 jsme v Brozanech vyhráli 4:0. Loňský podzimní zápas se hrál za proměnlivého počasí, když sluníčko postupně vystřídal vítr a déšť a pod výhru 2:0 se svými góly podepsali Hönig se Štrombachem.

Viktorka bude chtít v sobotu navázat na šňůru vítězných utkání, kterou přerušila remíza v Mostě. Zápas má výkop v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Tryzna.

Stejně, jako při předchozích domácích zápasech, se mohou fanoušci těšit na poločasovou soutěž, ve které budeme losovat historický zápasový dres a vouchery na služby našich partnerů, restaurace Na Staré kovárně v žižkovské Akrolopoli a Barberu Godfather. Stačí nakoupit v klubovém fanshopu za dvě stovky a jste automaticky v losování.

Přijďte fandit, těšíme se na vás!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
16. 3. 2024

Pražské derby rozhodl gól z penalty v závěru zápasu

14. 3. 2024

Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně