První derby je tu, v pondělí přijede na Žižkov rozjetá Dukla

13. 8. 2023 | Wear, Foto : FK DUKLA PRAHA

Přes rok čekali fanoušci nejen na druholigové utkání, ale i na pražské derby. Dočkají se v pátém kole, kdy na stadionu na Seifertově ulici přivítáme aktuálně čtvrtý tým tabulky. Mužstvo z Julisky patří s průměrem tří vstřelených branek na zápas mezi nejofenzivnější týmy soutěže a jelikož ani družina Michala Horňáka v této statistice nezaostává, dá se pod vysílačem očekávat kvalitní útočná podívaná.

Svěřenci lodivoda Rady mají na svém kontě devět bodů za tři vítězné duely (Sparta B 4:1, Brno 2:0, Varnsdorf 4:3) a jedinou ztrátu počítají z domácího zápasu s Vyškovem, kdy je zaskočila africká kanonáda (2:4). Když k tomu přičteme suverénní postup přes třetiligový Hostouň v poháru (4:1), dá se očekávat, že žlutočervení přijedou na Seifertku dobře naladěni. A na druhý břeh Vltavy nezajíždějí v této sezóně poprvé. Hned v prvním kole na našem stadionu obrali o všechny body Spartu a za výsledek (4:1) i výkon sklízeli jen samé superlativy.

V letní pauze opustilo Julisku sedm hráčů : Havelka, Čtvrtečka, Piroch, Matoušek, Hodek, Spilka a Kozojed. Posledně jmenovaný našel své místo v kabině Viktorky a bude připravený naskočit proti svým nedávným spoluhráčům. Z pětice posil poutá pozornost zkušený útočník Michal Škoda, se kterým se v Dejvicích hlásila i čtveřice Zeronik, Hašek, Vondrášek a Jelínek.

Vzájemná druholigová bilance posledních let je lehce nakloněna na stranu soupeře, Dukla se radovala třikrát, dvakrát odcházeli ze hřiště spokojenější hráči Viktorky a podzimní duel před dvěma lety skončil remízou 1:1.

Domácí své pohárové utkání ve středu neodehráli a měli tak více času na regeneraci a doléčení drobných šrámů a vyjma Davida Klusáka tak zeje žižkovská marodka prázdnotou.

Utkání 5. kola F:NL má výkop v pondělí, 14. srpna, v 17:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Hocek.

I přes televizní přenos očekáváme zaplněné hlediště, proto doporučujeme fanouškům, aby zakoupili vstupenky s předstihem online (ZDE) a vyhnuli se tak frontám u pokladen.

Přijďte Viktorku povzbudit, ať i v derby zní stadionem to naše : DĚTI MOJE HRR NA NĚ!



logo logo
28. kolo, F:NL, ne 12. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Varnsdorf

1:1
logo logo
29. kolo, F:NL, ne 19. 5. 2024

FC Vysočina Jihlava

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:00
8. 5. 2024

Viktorka dvakrát udeřila z závěru zápasu a z Brna veze důležité vítězství

8. 5. 2024

Viktorka oslaví Den vítězství na Moravě duelem se Zbrojovkou

5. 5. 2024

Viktorka pokořila vyškovskou zahraniční legii a připisuje důležité body

2. 5. 2024

Viktorku čeká v neděli výzva, přijede Vyškov pokukující po prvním fleku